Witam. Mam zamiar kupić słuchawki, które posłużą mi głównie do grania i słuchania muzyki. Przeznaczyłem na ten cel 200 zł, ale mogą być tańsze (:
Najpierw chciałbym się dowiedzieć, czy do słuchawek z tej półki cenowej należy dokupić kartę dźwiękową? Obecnie mam zintegrowaną na płycie Asus P8Z77-V LX2. Chciałbym również dowiedzieć się czym jest dźwięk 7.1, o którym tyle słychać, i czy jest on obsługiwany przez zintegrowane karty dźwiękowe?
Co do samych słuchawek - zależy mi na dobrej jakości wykonania i dźwięku, zwłaszcza w grach. Jakieś pomysły?
Myślę że każdy się zgodzi, że najlepsze będą słuchawki nie "gamingowe", ponieważ otrzymasz lepszą jakość dźwięku za mniejszą cenę, natomiast pewnie nie będziesz miał mikrofonu. Ja sam właśnie kupuję słuchawki w podobnym przedziale cenowym, ale moim warunkiem był (nie)stety mikrofon, więc wybór padł na siberia v2/creative SB tactic 3D sigma - czyli typowe słuchawki do grania. Z tego co czytałem Siberia ma lepsza jakość mikrofonu, natomiast jest dużo bardziej delikatna i zauważalnie droższa. Sam wezmę chyba Creativy mimo że mają troche kijowy wygląd, jednak są podobno bardziej wytrwałe, dość popularne (patrząc po opiniach na ceneo i morele) i z dość dobrymi ocenami.
Chętnie dowiem się co inni użytkownicy sądzą bo jeszcze nie zamówiłem i mogę zdanie zmienić :). Co do creative SB tactics 3d - mają podobno jakąś kartę dźwiękową, jęsli podepniesz je przez USB (w zestawie masz taką "przejsciówke"), ale nie spodziewałbym się cudów oczywiście :D
No tak, nie wspomniałem o mikrofonie. Jest on raczej niezbędny. Osobny mikrofon dobrej klasy trochę kosztuje, a budżet wynosi 200 zł :)
Siberia ma lepsza jakość mikrofonu, natomiast jest dużo bardziej delikatna i zauważalnie droższa Nie są te słuchawki delikatne. Możesz nimi rzucać i deptać po nich i się nie rozwalą. Ja brałbym Siberię zamiast Creative. A tak w ogóle to nie brałbym ani tego, ani tego tylko Superlux HMC631.
...
http://primakomp.pl/p/201/99937/sluchawki-creative-aurvana-live--sluchawki-multimedia.html
+ ewentualnie
http://www.headbeat.pl/produkt/zalman-zm-mic1
Nic lepszego w tym przedziale cenowy nie znajdziesz.
Wybór w tym przedziale jest jeden: Superlux HD681 EVO + Zalman ZM-MIC1. Kupując ten zestawem zmieścicie się poniżej 200 złoty i na pewno będziecie zadowoleni :)