Skoki tmp procesora

Forum Komputery
Odpowiedz
08.07.2017 12:28
1
odpowiedz
AdamXvvX
57
Pretorianin

Skoki tmp procesora

Mam i7 7700k i temp podskakuje mi od czasu do czasu do 80C tak na 1 sek a później znowu mam max 50stopni.Dlaczego?

08.07.2017 12:37
Widzący
2
4
odpowiedz
Widzący
255
Legend
08.07.2017 14:36
3
1
odpowiedz
Insekt6
74
Generał

Masz "koty" na chłodnicy odkurzone? To podejrzanie wygląda, teoretycznie mogłoby się zdażyć, że proc się spali zanim wentylator zdąży się rozpędzić. Nie jest to raczej normalne. Nagrzewa się normalnie jak laser bez radiatora. W kilka sekund to jeszcze rozumiem, ale aż tak szybko!?

08.07.2017 15:12
Legion 13
4
1
odpowiedz
Legion 13
158
The Black Swordsman

@Insekt6
Najlepiej przeczytaj co podlinkował Widzący, a w skrócie Intel całkowicie olał te procesory, dość często trafiają się egzemplarze z bardzo niestabilnymi temperaturami, osobiście widziałem losowe skoki do 80 stopni, podczas odtwarzania filmików na YT procesor potrafił skoczyć do ponad 90, chłodzenie nie ma tu znaczenia z komentarzy użytkowników wynika że nawet przy chłodzeniu cieczą występuje ten sam problem. Jak ktoś się zapytał supportu intela do dostał odpowiedź że to normalne zachowanie procesora, ale nie powinien go podkręcać bo procesor może zostać uszkodzony. W sumie to bardzo ciekawe, intel odwalił straszną fuszerę i nic, cały internet milczy, jakby AMD zrobiło coś takiego to cały internet huczałby jakie to AMD jest złe.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl