Siemka.Nie znam się na składaniu komputerow,ale chcę nie przepłacać i sam dobrać podzespoły do własnych potrzeb.Na parametrach się znam.MAm pytanie-czy w serwisie komputerowym mogą mi go poskładać do kupy?
Za opłatą złożą, ale jeśli się nie znasz i nie masz znajomych w serwisie, to mogą Ci na zapleczu powsadzać inne lub używane części. Ewentualnie możesz sobie wcześniej pospisywać numery seryjne każdej części.
dobra pospisuje,nie bede ryzykował i5,ale chyba we właściwośćiach systemu i tak by się pokazął np. celeron.
dobra pospisuje,nie bede ryzykował i5,ale chyba we właściwośćiach systemu i tak by się pokazął np. celeron
mam wrażenie, że jednak się nie znasz ;) choć z drugej strony nie rozumiem nic z tego co tu zostało napisane
Jak kupisz nowego i5 4460, a w serwisie wsadzą Ci używanego i5 4460, to za chiny nie rozpoznasz czy włożyli Ci Twój egzemplarz. Akurat procesor to pikuś, bardziej bałbym się o płytę główną.
Poza tym złożenie samemu raczej to nie problem. Problem zaczyna się pojawiać, gdy okaże się, że podzespoły są ze sobą niezbyt kompatybilne...
Do czego będzie komputer, ile możesz na niego przeznaczyć, będziesz obrabiał filmy?
Jak kupisz nowego i5 4460, a w serwisie wsadzą Ci używanego i5 4460, to za chiny nie rozpoznasz czy włożyli Ci Twój egzemplarz. Akurat procesor to pikuś, bardziej bałbym się o płytę główną.
Boże, wszyscy wszędzie szukają teorii spiskowych...
InGen, ja nie szukam :-) ale różnie bywa.
Kilka lat temu naprawiałem komputer znajomemu.
Patrzę na fakturę, a tam całkowicie inne części niż miał fizycznie.
Możliwe, że po prostu przy składaniu komputera doszło do zwyczajnej pomyłki - ja nikogo nie oskarżam, broń boże!
Pozdrawiam.