Siłownia
Witam.
Od miesiąca chodzę do znajomego na siłownię, o dziwo motywacja do ćwiczeń ciągle jest :) w wolnych chwilach zdarza mi się też biegać.
Chciałem zapytać się was bo wiem że są odżywki na spalanie tłuszczu wraz z kształtowaniem budowy ciała. Czy ktoś mógłby mi pomóc co najlepiej wziąć na początek?
Mam lekką nadwagę dlatego fajnie było by coś wspomóc ten cały proces ćwiczeń.
jakieś porady ?
rób aeroby i nie bierz się od początku za suple, tym bardziej jakieś spalacze to jest syf
Diete masz? Tylko nie tzw. "dietę" gdzie największa(jedyna) zmiana to chleb razowy zamiast białego...
Możesz kupić bcaa.
Ułóż sobie odpowiednio zbilansowaną dietę i rób aeroby.
lepiej diete niż odżywki. Odżywki mają ci tylko pomóc w utrzymaniu diety, a poza tym mogą być skutki uboczne po odżywkach takie jak ja miałem tylko że po odżywkach białkowych. Bóle brzucha ostre i dopiero przeszły jak gastroskopię miałem a potem leki. Tak więc dietka :)
I dobry plan treningowy, machanie sztangą na samą klatę w jednej pozycji tez na niewiele się zda.
co najlepiej wziąć na początek?
Na początek może być nic. Będziesz miał przyrosty tak czy inaczej, a jak trochę poczytasz o temacie, poćwiczysz, ułożysz odpowiednią dietę (można być nawet "na oko" - jeśli nie jesteś totalnym zapaleńcem, nie ma co sobie utrudniać życia ścisłymi nawykami żywieniowymi) to kup sobie jakieś białko i pij raz dziennie.
Kolejny amator suplementów :) Powiem ci jedno - spalacze to świństwo. Jeżeli chcesz spalić tłuszcz to:
1. Ćwicz aeroby (pływanie, bieganie, skakanka - jak na poćżatek 20 min dziennie lub spacer - 40 min)
2. Jedz mniej (dieta, dieta, dieta!)
3. Pij dużo wody
4. Śpij