Serial w klimatach "space"
Tak jak w temacie. Szukam czegoś w klimatach podróży kosmicznych, kolonizacji etc. Czy są w ogóle seriale o takiej tematyce, a jeżeli tak, to jakie?
Stargate SG-1
http://www.filmweb.pl/serial/Gwiezdne+wrota-1997-34050
Battlestar Galactica jakoś mnie nie wciągnęła, ale ten serial co podałem wyżej miażdży totalnie. Pamiętam jak na AXN w weekendy podczas porannych godzin była emisja paru odcinków z rzędu. Oglądałem go zawsze dopóki nie przestali go emitować. Jednym słowem- POLECAM!
To lepiej te Gwiezdne Wrota czy Battlestar Galactica?
EDIT: ok, to pobieram pierwszy odcinek BG. ;)
Gwiezdne Wrota oglądałem tylko jako film, bo żaden z odcinków w TV nie wciągnął mnie na tyle, by się zainteresować serialem. Więc zdecydowanie stawiam na Battelstara (choć realizacyjnie są podobne i być może klimatem też...)!
MArcus: Ale pamiętaj, że BSG zaczyna się miniserialem. Najpierw jest 3h filmu telewizyjnego, a dopiero potem "właściwy" serial.
Stargate: Universe - rewelacyjny, mroczny serial, dokładnie spełniający Twoje wymagania - podróżowanie przez kosmos.
Jest na tyle odrębne od całego uniwersum, że spokojnie możesz oglądać bez oglądania SG1 i Atlantis - chociaż jak najpierw zobaczysz film (po prostu "Stargate"), to będzie lepiej.