Sacred 2 nie uruchamia się...
Witam!
Zakupiłem dzisiaj Sacred 2 Złota Edycja. Zainstalowałem, odpalam, ale nic się nie dzieje. Dosłownie nic. Nawet nie odpala się okno aktywacyjne. Starałem się już zrobić wszystko, szukać rozwiązanie w necie, ale to nic nie pomaga. Co najistotniejsze piracka wersja gry mi normalnie działała, dlatego postanowiłem kupić wersję oryginalną. A tutaj dup* i gra w ogóle się nie uruchamia, nie mogę jej nawet aktywować. Wymagania systemowe spełniam, oprócz systemu, ponieważ mam Win 7. Czy ktoś potrafi mi pomóc w takiej sytuacji?
Tak. I kompletnie nic się nie dzieje.
Jaki to 7?
Mozesz jeszcze spróbować tego:
"I made this shortcut.
"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\sacred 2\system\sacred2.exe" -nocpubinding -skipopenal
I have the Compatiblity set to XP Service pack 1 and I am running as admin. "
Instaluje się normalnie? Patchowałes ją?
"Jak to 7?"??? Co mam przez to rozumieć?
Co do instalowania się instaluje się normalnie, później chce instalować directX, Adobe Reader i PhysX. PxysX się nie instaluje - wyskakuje okienko ze słowem "tekst" i nic się nie dzieje ;) Sprawdzałem na dwóch komputerach i dwóch grach (mam 2 oryginalne wersje, kupione w tym samym dniu, w tym samym sklepie - obie swoją drogą nie działają). No ale jak mówiłem - instaluje się normalnie, a co do patchowania, to nic nie robiłem. Ściągnąłem jednego patcha ale nie ruszył, teraz ściągam innego i zobaczę, czy się w ogóle zainstaluje czy nie. Bądź co bądź wydaje mi się, że bez patchowania podstawowa wersja gry powinna działać...
Jaka to 7? 32 czy 64?
PxysX się nie instaluje - wyskakuje okienko ze słowem "tekst" i nic się nie dzieje ;)
Sprawdź czy nie masz go zainstalowanego. Jeśli jest to odinstaluj i zainstaluj "ręcznie". np stąd:
http://nvidia-physx.updatestar.com/pl
A uruchamiałeś bezpośrednio z folderu gry?
64 home edition.
PhysX inslatowałem, ponieważ chciałem zagrać w piracką wersję. I działało. Spróbuję odinstalować i zainstalować na nowo. Na obu kompach, gdzie na jednym jest grafika z ATI, na drugim GeForce.
Tak, uruchamiałem bezpośrednio z folderu z gry. Spróbowałem także to, co zasugerowałeś wcześniej z tym skrótem, ale także nie działa... :(
Tu jest sensowny wątek ale chyba niewiele wnoszący.
http://www.tomshardware.com/forum/1694-63-sacred-game-supported-windows-mode
Nie mam siły. Specjalnie kupiłem grę, bo pirat działał i nie było z nim problemów. Niestety żadna z rad nie spowodowała, że gra zaczęła mi normalnie działać. A szkoda <bezradny>.
U mnie Sacred 2 ZE po normalnym przebiegu instalacji działa tak samo jak koledze wyżej tzn. nie działa aktywacja ( w ogóle nie chce się uruchomić ) i nic nie da rady zrobić. Jakieś pomysły? Gra kupiona dwa lata temu. Raz na samym początku instalowana i chyba działała jak pamiętam.