Rynek potrzebuje Steam Machine

Forum Komputery
Odpowiedz
14.11.2025 21:06
kiera2003
1
odpowiedz
kiera2003
122
Senator

Rynek potrzebuje Steam Machine

To jedyna szansa na przełamanie monopolu Windowsa i antykonsumenckich praktyk Microsoftu.

Jeśli to urządzenie się przyjmie, to siłą rzeczy zmusi producentów do optymalizacji swoich gier. Sama specyfikacja wbrew narracji branżowych portali zła nie jest, bo umożliwia płynną i bezkompromisową rozrywkę w rozdzielczości 1440p.

Problemem jest stan techniczny gier. Gry pomimo skrajnie zasobożernych technik generowania obrazu są drewniane i nieprzyjemne w odbiorze, zwłaszcza produkcje powstałe na silniku UE5.

To takie moje przemyślenia. A wy co tym sądzicie?

14.11.2025 21:10
2
odpowiedz
NightGeisha
6
Generał

Aha.

24.11.2025 17:42
3
odpowiedz
zanonimizowany1417206
1
Legionista

Cała branża gier to nie tylko UE5

24.11.2025 17:47
BartekTenMagik
4
odpowiedz
BartekTenMagik
85
Opiekun Przestrzeni

Mi się zamysł bardzo podoba. Nie tylko do gier się nada ;)

24.11.2025 18:00
abesnai
5
odpowiedz
abesnai
106
Kociarz

Zależy od najważniejszego czynnika, czyli ceny.

24.11.2025 18:12
PersonifikacjaCienia
6
odpowiedz
PersonifikacjaCienia
34
Brat

Ja raczej jestem pesymistą w temacie Steam Machine. Osobiście mi nie przeszkadza, niech próbują, ale wątpię bym kiedykolwiek się skusił na coś podobnego. Może jak ktoś tylko gra i ma stosunkowo słaby sprzęt, to tak, ale to jak abesnai napisał, raczej tylko wtedy, gdy cena będzie niższa niż złożenie kompa o takich parametrach. W innych przypadkach nie widzę sensu.

Jeśli to urządzenie się przyjmie, to siłą rzeczy zmusi producentów do optymalizacji swoich gier.
A możesz to jakoś uargumentować?

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl