Różnica w jakości dźwięku między telefonem muzycznym a przenośnym odtwarzaczem
Tak jak w temacie. Obecnie posiadam smartfon muzyczny Sony Ericsson Live ( Wt19i ). Moje słuchawki to Kruger&Matz KM0880EB. Jakość dźwięku jest zadowalająca, ale mogłaby być lepsza. Tym bardziej, że ostatnio podłączyłem swoje słuchawki do zwykłego telefonu znajomego i nie było żadnej różnicy między jego a moim. Tak więc z tymi telefonami muzycznymi to chyba zwykła ściema. Tak więc czy będzie duża różnica między odtwarzaczem a smartfonem. Aktualnie nie orientuję się za bardzo w tym sprzęcie. Swój ostatni odtwarzacz miałem jakieś 4 lata temu. Wyczytałem, że Sansa Clip+ to dobry odtwarzacz. Czy różnica będzie duża ? Ewentualnie jakie jeszcze polecacie odtwarzacze za 100-150 zł. Pojemność minimum 4gb.
To nie matematyka by mówić co jest lepsze a co gorsze. Ja Ci powiem, że różnica między jednym a drugim jest znaczna, a Ty po zakupie powiesz, że nie bardzo.
Jakość dźwięku w telefonie różni się bardzo mocno. W mojej ocenie najlepszą obecnie jakość dźwięku (z telefonów, które miałem w ręku) oferuje iphone 5. Ale nie zapominaj, że baaaardzo ważne są słuchawki. Źle dobrane (nie pod gust) mogą zepsuć wrażenia.
Osobiście polecam chyba najlepszy odtwarzacz jaki możesz kupić obecnie (to co dziś produkują to szajs) i który sam posiadam. Pojemność 6 gb więc mieści się w zakresie Twoich oczekiwań.
http://allegro.pl/iriver-e10-legendarny-odtwarzacz-i3864816946.html