Router i jego konfiguracja

Forum Komputery
Odpowiedz
02.10.2012 22:16
szymon_majewski
1
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

Router i jego konfiguracja

Witajcie

Kolezanka z akademika chcialaby sobie zalozyc router z WiFi. Wiadomo, kasy nie ma duzo, wiec wybor padl na uzywke. Znalazlem takie cos
http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-komputery-akcesoria-software-laptopy-i-macbooki-router-W0QQAdIdZ417761190

Niby wszystko ok, tylko pytanie czy to da sie potem skonfigurowac, czy trzeba miec jakies sterowniki od Netii ? Jesli sie da to jak ? Ja niestety nigdy tego nie robilem, wiec jej nie pomoge

02.10.2012 22:18
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Routery nie potrzebują żadnych sterowników. Wystarczy nie podpinać się przez USB i korzystać z karty sieciowej. Poza tym co to za dziwny akademik, który pozwala indywidualnie studentom ciągnąć Netię do pokoju?

02.10.2012 22:25
szymon_majewski
3
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

To nie do konca tak.

Kolezanka ma w pokoju gniazdko do Internetu, ale tylko jedno. Placi ogolnie za uzytkowanie, a nie za limit transferu danych. Poniewaz nie mieszka sama, chce zamontowac takie cudenko, zeby dla nikogo nie zabraklo.

02.10.2012 22:30
4
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

To nie wiem, czy ten konkretny router się nada. Urządzenia dawane przez operatorów typu Netia czy TP nigdy nie były zbyt zaawansowane i bardzo często miały ograniczoną możliwość konfiguracji. Szukajcie lepiej czegoś bez modemu ADSL (routery do kablówek, Vectry, UPC itp.)

02.10.2012 22:59
szymon_majewski
5
odpowiedz
szymon_majewski
114
Legend

No dobra, poszukam jutro. Dzieki za pomoc !

02.10.2012 23:20
👍
6
odpowiedz
bartossiu
42
Pretorianin

Witam. ja posiadam router TP-Link mam internet z neostrady ale to nie jest ich oficjalny router (kupiłem w sklepie komputerowym) na odwrocie powinien być nr ip,username i hasło ip wpisuje się w pasku adresu i później gdy wyskoczy komunikat wpisujemy dane z routera później najlepiej skontaktować się z netią (tak jak w tym przypadku) ja tak zrobiłem i u mnie wszystko działa

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl