Rolety antywłamaniowe.

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
14.09.2013 10:24
Ragn'or
1
odpowiedz
Ragn'or
247
MuremZaPolskimMundurem

Rolety antywłamaniowe.

Witam.

Dwa tygodnie temu był incydent u mojego sąsiada, gdzie złodzieje w biały dzień próbowali sforsować mu drzwi wejściowe. Na szczęście jego żona była w domu i się spłoszyli.

Od kilku dni wiem, że spółdzielnia, w odpowiedzi na pismo, odmówiła instalacji bramy/ furtki, uzasadniając to koniecznością swobodnego dojazdu do bloków służb typu policja, straż pożarna, pogotowie, wywóz śmieci.

Jako że czasy są niebezpieczne, a ja mieszkam na parterze, pozazdrościłem sąsiadowi rolet antywłamaniowych.

Znalazłem w necie dwie firmy zajmujące się montażem takich ustrojstw, działające w Wawie i pod.

Firma 1:
http://www.rollflex.pl/index.html

Firma 2:
http://www.wego.org.pl/

Moje pytanie do Was jest następujące, czy ktoś z Was korzystał z usług w.w firm (albo jakiejś innej)?
Może możecie coś doradzić w tej kwestii, polecić dobrą i w miarę tanią firmę?

[2] Być może i nie ma, ale wolałbym nowych szyb nie wstawiać z tego powodu, że ktoś chciał sobie to sprawdzić podczas mojej nieobecności.:) Mała szansa, że wejdzie przez okno, ale jest.

14.09.2013 10:31
Will Barrows
2
odpowiedz
Will Barrows
115
Senator

u ciebie w domu nie ma nic ciekawego, nie musisz sie bac o wlamanie

14.09.2013 18:07
Ragn'or
3
odpowiedz
Ragn'or
247
MuremZaPolskimMundurem

up

14.09.2013 18:21
Belert
4
odpowiedz
Belert
182
Legend

Ragn'or: nie zapraszaj znajomych znajomych na imprezy to bedziesz mial spokoj z wlamaniami.
Zlodzieje nie wlamuja sie na pale.Najp[ierw ktos im musi powiedziec co i gdzie tam jest.I ile moga na tym zyskac.
Zabezpiecz dobrze drzwi .

14.09.2013 20:13
Ragn'or
5
odpowiedz
Ragn'or
247
MuremZaPolskimMundurem

Belert, czy uważasz, że montowanie takiego zabezpieczenia mija się z celem?

14.09.2013 20:26
Imak
6
odpowiedz
Imak
129
Senator

Nie odpowiem na twoje pytanie, ale myślę że słuszna jest rada, że tak zabezpieczone mieszkanie kusi włamywaczy, bo najprawdopodobniej w środku jest coś wartościowego, więc może widząc rolety u sąsiada zainteresują się jego chatą :)

15.09.2013 08:22
7
odpowiedz
mich83
121
Generał

Z tego co słyszalem to jesli ktos chce sie włamać i ma troche oleju w glowie to takie rolety nie są zadna przeszkodą.

15.09.2013 09:05
8
odpowiedz
Haszon
145
Senator

Rolety przyciągają uwagę. Chociaż w moim mieście jakiś koleś zainstalował je sobie na 7 piętrze wieżowca. Facet chyba obawia się wizyty Spider-Mana. Lepiej na okna nakleić folię antywłamaniową i wzmocnić okna dodatkowymi okuciami, które uniemożliwią ich wyłamanie.

16.09.2013 21:41
Ragn'or
9
odpowiedz
Ragn'or
247
MuremZaPolskimMundurem

U mnie w bloku, na parterze, to chyba tylko u mnie nie ma takich rolet, wiec przyciąga to uwagę;)

Rozmawiałem ze swoim kolegą w pracy na ten temat i on też uważa, że takie rolety przyciągają złodziejów.

Ciekawa sprawa z tą folią antywłamaniową, przyjrzę się temu bliżej.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl