Red Alert 2
Czy teraz, w 2012 roku jest jakaś szansa na granie w RA2 w multi? Nigdy RA2 nie miałem i jakoś ciągnie mnie kupić by popykać sobie ze znajomym partyjkę wieczorami, ale jak wygląda sprawa online?
jak wygląda sprawa online
Wygląda tak, że kilka lat temu Westwood (czy inna firma, która hostowała online w RA2) odłączyła serwery. Teraz tylko LAN, który działa kulawo. Trafiłem też na jakiś prywatny serwer, który mimo wszystko wymagał oryginalnego cd-keya, a co za tym idzie nie udało mi się pograć z żadnym ze znajomych z pomocą tej opcji.
Zawsze zostaje kombinowanie z hamachi... choć tak jak wspomniałem, lan (a w szczególności vlan) działa kulawo w RA2. Gra mimo wszystko świetna, moim zdaniem lepsza niż RA3.
C&C4 nawet nie dotykaj. Szkoda czasu. Ta gra jest tak kiepska, że nawet nie chce mi się uzasadniać dlaczego.
Jeżeli nie grałeś wcale w RA2 to warto dla samej kampanii, to po generalsach najlepszy C&C :)
[3]
Chciales powiedziec CnC3 i RA3 :) CnC4 nie ma zupelnie NIC wspolnego z seria oprocz osoby Kane'a w filmikach. Tego gowna nie tyka sie nawet patykiem. A CnC3+Kanes Wrath to calkiem dobra gra na multi, chyba nawet lepsza niz RA3.
Spróbuj programu gameranger. Mają grę red alert 2. Jest to i wyszukiwarka serwerów, która potem załącza grę, symuluje lana.