To taktowanie dużo daje? Czy bardziej liczy się ilość pamięci?
ilość
Ale taktowanie też ma chyba jakieś znaczenie? Bo teraz mam trochę kijową płytę która obsługuje max 667mhz i takie ramy właśnie mam ;d i jak gram w AC2/brotherhood/Revelations to mam dziwne ścinki i właśnie myślę, że to przez te 2gb kijowego ramu.
No chyba, że procesor mam też za słaby (całkiem prawdopodobne) jest to PDC E2140 @2,60ghz, bo wina karty to to raczej nie jest (podkręcony 9600gt)
Aha i teraz właśnie zmieniam całą platformę, kupię Core G620 (trochę słabszy od i3 2210), 4gb ram 1333 + tanią płytkę Asusa socket 1155. Jest szansa, że Assassin będzie chodzić dobrze?
Taktowanie większego znaczenia nie ma.
G620, co to za wynalazek? O_O
a 9600GT to nie jest nic nadzwyczajnego do gier teraz niestety
jak coś mam 4GB DDR3 1600Mhz Kingston Hyper-X do sprzedania
Ale gram w 1280x1024 bez AA + mam jedną opcję zaniżoną cienie lub coś i z tego co mi wiadomo największy wpływ na wydajność ma właśnie w tej grze procesor, ram
Intel wypuścił na rynek procesor nazwany Pentium G620 pod podstawkę 1155. Procesor oferuje do dyspozycji użytkowników dwa rdzenie. Prezentowany procesor został wykonany w 32nm procesie technologicznym i posiada zintegrowany chipset graficzny Intel Media Accelerator HD taktowany 850-1100MHz.
Cechy Produktu
Typ Intel Pentium Dual-Core
Złącze Socket 1155
Ilość rdzeni 2
Wersja BOX z wentylatorem
Częstotliwość procesora 2600 MHz
Wydzielana moc 65 W
Taktowanie grafiki 850 MHz
Proces technologiczny 32 nm
Pojemność pamięci cache L1 2 x 32 kB
Pojemność pamięci cache L2 2 x 256 kB
Pojemność pamięci cache L3 3 MB
Wbudowany kontroler pamięci Tak
Zintegrowany układ graficzny Tak
Obsługa instrukcji 32-bit Tak
Obsługa instrukcji 64-bit Tak
Jest to najlepszy procesor do 300zł, wydajniejszy od tych AMDków. Na purepc składali zestaw do 1300 zł właśnie z nim. Dobry jest bo później można go wymienić na i5 na przykład.
edit chyba faktycznie chodzi o procesor https://www.gry-online.pl/S040.asp?ID=84&STR=3
U mnie też jest właśnie koło 25
jak dla mnie to z deszczu pod rynnę z tym procesorem...
Że niby słaby? Lepiej kupić 4 rdzeniowca pod starą podstawkę?
Lepiej uzbierać trochę kasy i kupić nowa podstawkę, czyli w zasadzie nowy komputer, niż pchac się w stare podzespoły i kupowac stare pamięci o tak słabym taktowaniu
No to chyba jednak wezmę tego Pentiuma, też mi się nie widzi inwestowanie w socket 775, chociaż ten mój przyszły 1155 też raczej długo nie przetrwa. No ale i5/i7 na pewno dadzą radę przez najbliższe 2 lata
G620 to nie seria iX
lepiej od razu wylozyc 200zl wiecej i kupic cos lepszego niz za pol roku sprzedawac ze strata i kupowac kolejnego proca
seria iX? tzn?
Trudno najwyżej stracę ;d przynajmniej już teraz będę miał płytę i ramy i nie będę musiał ich później wymieniać
To na pewno nie wina ramu. Raczej stawialbym ze procesor moze nie dawac rady. Druga sprawa to karta graficzna...
Karta nie jest taka zła ;) przeszedłem na niej Metro 2033 na wysokich ustawieniach (1148)
Przy takiej rozdzielczości naprawdę dało się grać ;) było ok. 30-35kl/sek, raz czy dwa mialem moment w którym spadek był dość drastyczny
spoko mi na GTX570 metro cięło, ale nie ważne
seria iX no pomyśl, podstaw pod X jakaś cyfrę Einsteinie 3 na przykład, 5 lub 7
Bo jak się gra w wysokiej rozdzielczości to spadek wydajność jest bardzo duży ;) z resztą nie wierzę w to, że cięło ci się np. w 1980 tylko pewnie było koło 30 kl
ix jakoś dziwnie wygląda
Ghost jak na moje masz z 15 lat ale w sumie nie ma to nic do tematu, tak se gadam
Core i5 2500K @ 4,5Ghz z 8GB ramu i GTX570 - metro w 1920 często spadało do 17-18fps (AA x4 AFx16 itd.)
Trzeba było napisać i X to bym od razu się domyślił ;) ix jakoś tak dziwnie wygląda.
trzeba użyć mózgu a nie mówić jak trzeba było napisać jest i3, i5, i7 więc jest iX a nie i X
dobra wkurzony jestem na cały świat, kończę