Witam wszystkich!
Zacznę od początku:
Mam stacje roboczą przeznaczoną do grafiki postawiona na Core2duo i płycie foxconna.
System stoi na ktoryms z seagetow SATA 7200
podstawowe dokumenty ktore sa w ciaglym uzyciu leza na 2xSeageat Baracuuda 1TB w RAID 1
(na potrzeby nazywane M1) do tego siedzi w nim teraz jeszcze w RAID 1 2x2TB Baracuuda (na potrzeby nazywane M2).
Przedwczoraj walnalem formacik.
Kontrolej raid pokaza, ze M2 Error Occurent 1, w zwiazku z tym zaczela sie zabawa sprawdzania dyskow seetoolem ktory nic nie pokazal, ale w miedzy czasie M1 okazaalo sie, ze potrzebuje werfikacji.
Polecial kolejny format co by sie upewnic, ze nie ma bledow, zainstalowalem nowego matrix store menager, zwerfikowalem M1 i zostawilem na noc M2 do naprawy przez Matrix Story manager bledu.
Rano przychodze a komputer wyswietla monit (win7) nie znaleziono rozwiazania online, zwiecha probuje cos zrobic blue screen restart, system probuje sie przywrocic i padaka.
Kiedy probuje przywrocic system z plytki norton ghost (kopia systemu znajduje sie na M1) tez blue screen
Nie mam pojecia co jest grane.
Mógł paść kontroler, płyta.
Zanim rozkrecisz sprawdź z innymi kablami do HDD i innym mocnym zasilaczem
Kamera6 mam do ciebie pilną sprawe w związku z ogłszeniem które dałeś kilka lat temu na tym forum ale to nie sprawa na forum więc podaj mi swego maia , mój mail - [email protected] pozdrawiam z nad Bałtyku - Wojtek