Radeon HD7850 zapytanie
cześć postanowiłem troche ogarnąć mojego leciwego już kompa (sygnaturka) lecz nie mam już GTS 450 tylko 7600GT bo tamta chyba mi padła .Planuje narazie kupić tego radeona i bedzie on chodził na razie ze starym procem pużniej kupie Phenom II x4 965 i płyte Gigabyte GA-970A-UD3 s.AM3+ i pytanie brzmi czy mój stary zasilacz tacens radix IV 450 W uciągnie ten config ? i czy w cenie do 720 PLN jest coś wydajniejszego (grafika ,tylko nowa wchodzi w grę) prosze o rady
zasilacz uciągnie hd 7850 pobiera mało prądu
w tej cenie nic lepszego nie znajdziesz
shawnz --> tak wiem tylko nie jestem pewny co do proca czy nie bedzie blokował tej grafy ?
mi się wydaje, że ten amd może w pełni tej karty nie wykorzystać, ale nie wiem napewno, jednak kiedyś miałem amd 955 i gdzieś wyczytywałem, że on nie wykorzystywał w pełni radka 6870 dlatego postanowiłem dołożyć i kupić intela
shawnz wygaduje jakieś głupoty.
Kisiel1991 twój 965 to najlepszy i najszybszy Phenom nawet nie podkręcony będzie dawał radę z tą kartą graficzną.
A kupno intela i przereklamowanego Core i5 gdzie co druga sztuka jest okrojona i gorsza od kolejnej nie ma sensu.
A jeśli już będzie chciał zmienić procka to może na jakiegoś AMD Vishera.
ziutak1 napisałem, że nie wiem napewno:-] tylko, że kiedyś ktoś mi tak napisał :-] więc może to i jest herezja
ale Ty piszesz głupoty, że core i5 są przereklamowane, z tego co ja wiem i z tego co wszędzie można przeczytać są to jedne z lepszych procesorów :-] mówie tuta o 2500K
zresztą sam się o tym przekonuje już od jakiegoś czasu