pytanko o oszustwo co moge zrobic
Wystawiłem na allegro za 120 zl grę .
Kupił ją pan który zamiast 120zl przesłać miał mi cd - key do innej gry którą chciałem .
Ja wysłałem mu cd-key jako pierwszy a on od tamtej pory ma na mnie wywalone ;D
Czy allegro coś poza zwróceniem mi prowizji może coś zrobić? Ew policja oni chyba nie bardzo co?
Trzeba było czekać aż prześle cd-key. Teraz możesz jedynie go postraszyć meilami.
no ale to wyludzenie prawda ?
policja nic nie zrobic ?
za mala kwota ?
a jak im pokaze maile czy cos?! mam jego dane przecież .
Nie rozumiem, umowiliscie sie na wymienienie sie cd-keyami, czy nie? Bo jesli nie, to tak jakby jako zaplate za twoj cd-key przyslal ci worek ziemniakow. A jesli tak, to gdzie problem?
Ja dałęm cd-key on nie dał , kupił gre na allegro odemnei zamiast pieneidzy chcialem cd key do innej gry nie dostalem
Czyli jak pierwszy dalem cd key a on mi nie dal wyrąbujac mnie ;D
No to jesli koles nie zaplacil za dostarczony towar, to chyba jasne? Mozesz spokojnie zglosic to na policje, i domagac sie tych 120 zlotych, jakie byly na aukcji.
nie, nic nie zrobia. Ale zglosic mozesz.
Jaka gra? Zakladam, ze na PC, wiec pewnie podpina sie ja pod Steama/Origina/Uplay/etc. Jak masz pudelko, rachunek to wystarczy do nich napisac i powiedziec, ze key nie dziala. Zajma sie reszta.
Napisz emaila badz zadzwon do kogos z Allegro i powiedz o co chodzi, na bank cos z tym zrobia, watpie by ktos mogl sobie zabrac towar bez zaplaty :)
Policja nic z tym nie zrobi bo za mała szkodliwość społeczna + kradzieże pieniezne czyli dotyczy wszystkiego musza przekraczac chyba 216zł ; P