Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pytanie o produkty play-asia.com

27.12.2013 23:04
VikingusPL
1
VikingusPL
34
Pretorianin

Pytanie o produkty play-asia.com

Witam,
Czym się różni wersja z Azji od Wersji z Europy w play-asia.com ?
Bo ta z europy jest dużo droższa a przy wersji azjatyckiej pisze że nie ma blokady regionalnej.

Przykład. :
http://www.play-asia.com/the-last-of-us-paOS-13-49-en-70-6o2h.html

http://www.play-asia.com/the-last-of-us-paOS-13-49-en-70-4sxp.html

28.12.2013 00:40
2
odpowiedz
zanonimizowany793837
39
Generał

Niczym się nie różni, prócz ceną. Najwidoczniej tam dbają o klienta. Jak patrzę na cenę 24 Euro za grę z PS3, to aż mi się cisną bardzo brzydkie słowa wobec dystrybutorów w naszym kraju. Po przeliczeniu, wychodzi jakaś 100-stówka. A u nas gry wychodzą ceną 220 zł lub więcej. Ja się qurwa pytam, dlaczego są 2x większe ceny w naszym dzikiem kraju ? Kompletnie są nie adekwatne do naszych zarobków. A tam proszę, jak za darmo :) Dlatego nie mam konsol. To niezłe dymanie ludzi z kasy za produkt, który nie jest wart takiej ceny. A poza tym, to niezłe zarabianie kasy na naiwniakach :P

W krajach azjatyckich masz wszystko tańsze :) Do tego masz oryginalny język gry. Chodź widzę, że jest tam język chiński jako drugi. Czyżby to była wersja chińska gry ? :) Gdyby pisało Japanese, to bym zrozumiał :>

28.12.2013 00:42
Bartimaeus
😁
3
odpowiedz
Bartimaeus
119
Czyżyk

W krajach azjatyckich masz wszystko tańsze
Szczególnie w Japonii jest wszystko tańsze

28.12.2013 00:50
VikingusPL
4
odpowiedz
VikingusPL
34
Pretorianin

czyli jak tą z azji bym zamówił to wszystko by działało jak trzeba tak ? :p

28.12.2013 01:16
5
odpowiedz
zanonimizowany793837
39
Generał

@Bartimaeus Nie powiedziałem, że w Japonii. Tylko kraje Azjatyckie, jako całość :) Wiadomo, że tam jest drogo. Ale jak patrzę na ludzi, którzy szturmują sklepy w trakcie wielkich premier i płacą za np: konsole ileś tam tysięcy jenów, to aż mnie boli :) Tysiące.. muszą dobrze tam zarabiać :>

@VikingusPL cholera wie, jaka jest to wersja azjatycka. Jeśli chińska, to nie wiem. Oni zawsze odwalają tandetę. Jeszcze włożysz grę do czytnika i się nie odpali bo podróbka bo piracka :) Z tego co tu piszę, to wersja jest w porządku. Nie ma blokady regionalnej no i ma oryginalny dubbing. Gdyby się kierować rozsądkiem to bym wybrał europejską bo Europa to z reguły dobra firma, chociaż tutaj bym polemizował. Zależy jeszcze jakie kraje :) Polska do nich nie należy. Jeśli się kierować opłacalnością to wersja azjatycka. Radzę ci zapytać się sklepu, jako to wersja.

28.12.2013 13:05
6
odpowiedz
Andrewlee
161
Crossroads

Ja kiedyś zamawiałem Bioshocka na X360 właśnie w Play-Asia. Dosyć dawno, w okolicach premiery. Wersja właśnie azjatycka - ale przejawiało to się jedynie jakimś chińskim napisem na okładce, a gra oczywiście po angielsku i instrukcja też była angielska - wszystko OK tak jak w normalnych europejskich wersjach.

Forum: Pytanie o produkty play-asia.com