Pytanie dot. konta STEAM
Cześć! Mam problem. Kupiłem serial do Portal 2, na konto Steam. Zarejestrowałem, zaakceptowało i teraz mogę to ściągnąć. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie, jak to się to ściąga? Czy będę mógł to potem zgrać na inny komputer i zainstalować?
Proszę o odpowiedzi.
Gdy zaznaczysz tytuł gry na swojej liście posiadanych gier, to pojawi się na środku strony ładny guziczek z napisem INSTALUJ. Gra pobierze się do folderu, w którym zainstalowany jest Steam, a napis INSTALUJ zmieni się w GRAJ. Gra jest w chwili obecnej na stałe przypisana do Twojego konta Steam. Jak będziesz chciał zagrać w nią na innym komputerze, będziesz musiał najpierw zainstalować klienta Steam, zalogować się swoje konto i ponownie pobrać wszystkie pliki. I tak za każdym razem gdy będziesz zmieniał komputer.
Cześć! Mam problem. Kupiłem serial do Portal 2, na konto Steam.
Powodzenia życze.
Zarejestrowałem, zaakceptowało i teraz mogę to ściągnąć. Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie, jak to się to ściąga? Czy będę mógł to potem zgrać na inny komputer i zainstalować?
Ściąga się "samo" do folderu 'steamapps'.
Grę masz przypisaną do konta steam wiec mozesz zainstalować steama na innym kompie i tam też sobie ściągnać Portala 2. Możesz też zainstalować tam steama i przekopiować 'steamapps' . Też zadziała. W przypadku gry 'online' bedziesz mógł grać albo na jednym, albo na drugim kompie.
Możesz zrobić backup zainstalowanej gry(gier) z menu Steam, potem łatwo i szybko je zainstalować na innym kompie.
@[3] Metoda z kopiowaniem nie zawsze działa, tzn po reinstall win raz mi zadziałała a następnym razem już nie.