Pytanie dosyc wazne jak dla mnie
czy Ghz jest wazny do dobrego i plynnego dzialania gry?
Czasami.
Tak, bardzo.
Żeby Karta graficzna robiła swoje, procesor wysyła informacje, jesli procek "nie wyrabia" karta graficzna sie nudzi.
ja mam 2.41 ghz a do gry ktora bede mial potrzeba 4.3 i dlatego sie martwie czy bedzie chodzic, wszystkie inne wymagania mam na zapas
Chyba się pomyliłeś. Taktowań poszczególnych rdzeni się nie sumuje. Nie ma gry, która wymaga procesora o taktowaniu 4.3 GHz.
częstotliwość pracy procesora to tylko jeden z jego parametrów, NIE możesz porównywać procesorów wyłącznie po częstotliwości.
Intel I7 z zegarem 2.41 jest szybszy niż stare pentium 4.3
Chodzi mi o gre Call Of Duty: World at War mam AMD Athlon(tm) 64 processor 3800+, 2.41 GHz, 1Gb RAM
jaki masz procesor?
O moim komputerze napisalem wszystko co wiem, prosze sie nie smiac bo jestem dosyc zielony w tych sprawach
ziomalq12347 ---> nikt się z ciebie nie śmieje.
moim zdaniem Call Of Duty: World at War będzie chodzić na twoim kompie.
ziomalq12347 --> W wypadku większości gier większe znaczenie ma karta graficzna, niż procesor. Prawie każda gra jest w stanie "wybaczyć" brakujących kilkaset MHz. Nie podałeś konkretnego modelu procesora, ale nawet jednordzeniowy Pentium 4 o taktowaniu 2,4 GHz powinien dać sobie radę (chociaż pudełko zaleca P4 o taktowaniu 3 GHz). Inna sprawa, że procesor procesorowi nie jest równy i często gra może chodzić lepiej na dobrym, ale niżej taktowanym procesorze, niż na kiepskim, ale wyżej taktowanym. Więc jeżeli masz jakiegoś Celerona, albo Semprona, to może być już ciężko, bo pewnie kartę graficzną będziesz miał też archaiczną.
@ziomalq12347 - Jeden rzut oka za oficjalne wymagania i wszystko jasne.
CoD:WaW wymaga procesora Intel Pentium 4 3 Ghz (nie 4,3 Ghz) albo AMD 64 3200+. Tak więc na Twoim AMD 3800+ powinno chodzić dobrze. Sprawdź tylko swoją kartę graficzną, bo gra wymaga minimum GeForce 6600 GT lub ATI Radeon X1600 (czyli kart z 256 MB pamięci).