Purchwa w autobusie

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
16.12.2025 19:11
Ange Ushiromiya
1
odpowiedz
Ange Ushiromiya
36
Konsul

Purchwa w autobusie

Wsiadłem dzisiaj do autobusu, widziałem że jest kilka wolnych miejsc więc usiadłem w tym gdzie sa cztery fotele i mamy na przeciw siebie 2 innych ludzi. Większość autobusu mam za swoimi plecami bo jestem do większości innych ludzi odwrócony tyłem. Siedze sobie i po jakimś czasie stara baba z naprzeciwka zaczyna mnie szarpać w ramie, i pokazuje coś za mną, spojrzałem szybko za siebie ale dalej nie zkumałem o co jej chodzi więc spytałem się "Na co pani pokazuje?" a ona w opryskliwym tonie "No co, obejrzyj sie". Wtedy załapałem że jej chodzi o to że za moimi plecami stoi jakaś inna baba bo weszła na jakimś przystanku, i mam jej ustąpić siedzenia. Tylko po pierwsze dlaczego nie mogła by grzecznie powiedzieć że widzi że za mną jest jakaś pani i czy mógłbym jej ustąpić miejsca, tylko z ryjem. Po drugie, skąd mam wiedzieć kto stoi za mną, czy ona myśli że młody człowiek, na każdym przystanku, niczym kierowca włączający się do ruchu, ma obowiązek rozglądać się na lewo i prawo i za siebie, i wyszukiwać czy nie ma w pobliżu starszej pani?
Oczywiście wtedy ustąpiłem miejsca, na co purchwa dalej coś mnie obgaduje do męża siedzącego obok, a on ją uspokaja mówiąc "No ale wiesz, to tyłem siedział chłopak, nie widział..."

Co o tym sądzicie?

post wyedytowany przez Ange Ushiromiya 2025-12-16 19:12:21
16.12.2025 19:35
1.1
1
@smartboygod
24
Pretorianin

W dupie takie głupoty mam, żeby się tępym motłochem martwić. Każdym debilem się przejmujesz.???

16.12.2025 19:42
Felipe
😂
1.2
Felipe
21
Messiah

@smartboygod
Tak bardzo masz to w d00pie, że zmarnowałeś czas, żeby wejść w tego posta, przeczytać, a dodatkowo napisać komentarz.

16.12.2025 19:23
jackowsky
2
1
odpowiedz
jackowsky
256
Dobry Wujek Szwejk

Sądzę, że mąż ma przerąbane.

16.12.2025 19:32
Szakali69
3
odpowiedz
Szakali69
0
Legionista

Wszystko zależy od kontekstu i danej sytuacji... dożyliśmy popier... czasów, teraz jak chcesz pomoc kobiecie, to ona ci powie że jest silna i niezależna i nie życzy sobie aby jej pomagać, a jak nie pomożesz to też źle, dlatego babie nigdy nie dogodzisz.

16.12.2025 19:41
Felipe
😐
4
1
odpowiedz
Felipe
21
Messiah

Chociaż mąż normalny.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl