Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: PS5 -> PS5 Pro - dylemat...

01.06.2025 08:08
1
adirage
66
Pretorianin

PS5 -> PS5 Pro - dylemat...

Witam. Wymieniał ktoś pierwszego PS5 fat na PS5 Pro ? Jak wrażenia ? Ogólnie żałujecie swojej decyzji czy może wręcz przeciwnie ? Gdzie widać różnicę ?

Kiedy można się spodziewać jakiś bundli z PS5 Pro ? Nic kompletnie nie widać na rynku.

01.06.2025 08:27
best.nick.ever
2
odpowiedz
best.nick.ever
139
Generał

Ja miałem zamiar wymienić, ale cena mnie odstraszyła. Z tego co widziałem w sieci pro jest trochę głośniejsza od fata, gier wykorzystujących dodatkową moc też za wiele nie ma, moim zdaniem nie warto, żaden znaczący przeskok. Lepiej poczekać na PS6.

01.06.2025 09:47
DżonyBi
3
odpowiedz
DżonyBi
5
Chorąży

Miałem fata, potem slima, teraz mam Pro. Mnie bolalo w podstawowych modelach konsoli to, ze zeby grac plynnie to trzeba grac w trybie "wydajnosc" co w przypadku wielu gier odbijalo sie mocno na jakosci. Na Pro tryb wydajnosci=tyb jakosci na zwyklej, ale przy 60fps+. Bol zadka ustapil. Dla mnie zmiana na plus.

Konsola bardzo cicha, moze minimalnie glosniejsza od fata, ale dalej jest bardzo duzy komfort akustyczny, ale fat wtedy trafil mi sie z glosnymi cewkami, wiec Pro w ogolnym rozrachunku wypadl znacznie lepiej pod wzgledem akustyki. Slim najglosniejszy, ale porownujac do PS4 Pro to i tak przepasc na korzysc slimki.

post wyedytowany przez DżonyBi 2025-06-01 09:51:23
Forum: PS5 -> PS5 Pro - dylemat...