Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przyszłość nowych konsol xbox one i ps 4 oraz PC

24.11.2014 13:13
Marcin19PL
👍
1
Marcin19PL
29
Konsul

Przyszłość nowych konsol xbox one i ps 4 oraz PC

Moim zdaniem zawsze będą dominowały pc ale dla tych którzy uważają że lepsze są konsole ja mam xboxa one i jestem zadowolony i góry polecam jednak. Dla tych którzy wąchają się na kupno konsoli zapraszam do dyskusji.

24.11.2014 13:17
CyberTron
2
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Ja Cię zapraszam na lekcję języka POLSKIEGO. Bo Twoje wypociny mało mają z nim wspólnego.

Taka dyskusja nie ma sensu. Kto Ci chłopcze powiedział, że PC dominują na rynku?
Może sprzętowo, ale super wypasione konfiguracje to mała część. reszta to albo buble, albo średniaki.
Sprzedaż gier na PC nie ma startu do konsol. Koniec tematu.

24.11.2014 13:40
Irek22
3
odpowiedz
Irek22
165
Legend

Obecnie wącham się czy nowego Passata kupić w wersji sedan czy kombi.

24.11.2014 13:44
DM
4
odpowiedz
DM
226
AFO Neptune

GRYOnline.plTeam

Jak wąchasz miedzy nowymi to i sedan i kombi pachną bosko nówką z salonu

24.11.2014 13:58
5
odpowiedz
zanonimizowany343226
134
Senator

PC będą dominowały jeśli chodzi o ich ilość, bo nie oszukujmy się, komputer stacjonarny czy laptopa po prostu trzeba mieć. A konsoli nie, bo ta służy tylko do rozrywki, a jak wiadomo wiele osób ma o wiele ciekawsze zajęcia czy hobby niż gnicie przed TV i wciskanie przycisków.
Natomiast jeśli chodzi o granie to przyszłość należy moim zdaniem do konsol. Niestety by te się w naszym kraju upowszechniły potrzebny by był spadek cen, nie konsol, lecz gier. Bo na obecną chwilę, cena 200-250pln za nowość na konsole to cena dla większości zaporowa. Nie ukrywam, że dla mnie też, i tylko cena gier powstrzymuje mnie przed kupnem konsoli. Tym bardziej, że jakość produkcji coraz bardziej wątpliwa. Jakby co to nie mam konsoli, ale kiedyś miałem PS2. Więc wiem jaka to wygoda rozwalić się na kanapie i popykać w takiego God of War. No i wymaganiami nie trzeba się martwić.

24.11.2014 14:25
6
odpowiedz
zanonimizowany1045091
3
Chorąży

Te tematy nie mają sensu, PC zawsze będą wydajniejsze od konsol, jednak droższe. PS4 można dostać minimalnie za 1500 zł z tego co widzę na allegro, a komputer nowy, który uciągnie wszystko kosztuje około 2500 zł, dysk 1 TB. Czyli około tysiąc złotych więcej się płaci. Ceny gier na konsole są wyższe więc może ten tysiąc nadwyżki zwróci się po kilku latach. Pirackie gry na PC są i większość graczy gra w piraty więc zaoszczędzają pieniądze i wychodzą korzystniej od konsolowców. Piraty na XBOX 360 i PS3 są i wiele osób piraci gry. Na next geny chyba nie ma piratów choć właśnie teraz wlazłem na warezowe fora i widzę tam dział XBOX ONE i są gry jak watch dogs i inne jednak nie wiem czy one działają na xbox one, bo nie słyszałem by next geny złamali, a byłoby o tym głośno w mediach na pewno, dlatego nie rozumiem co robią gry xbox one na warezach skoro grać się w nie nie da, a może da się i jestem 100 lat za murzynami z newsami?
Nie zgodzę się, że przyszłość należy do konsol, nie wiadomo co czeka nas w przyszłości. Może wymyślą bezprzewodowe HDMI i wtedy PC będzie mógł być w piwnicy, a gracz będzie miał obraz w TV na pierwszym piętrze w salonie.

24.11.2014 14:30
😁
7
odpowiedz
zanonimizowany1045091
3
Chorąży

a jednak jest coś z bezprzewodowym przesyłaniem obrazu www.komputerswiat.pl/testy/sprzet/urzadzenia-multimedialne/2012/08/gigabyte-skyvision-ws100---kuszacy-i-ekskluzywny.aspx

24.11.2014 14:36
8
odpowiedz
zanonimizowany1040691
2
Konsul

Ludzie gry wrzucają, ale na bank nie da się odpalić pirata na Xbox One czy PS4. Też nie zgłębiłem tematu dlaczego tak robią.

Piraty na Xbox 360 i PS3 są i wcale nie jest tak, że wiele osób piraci. W stosunku do komputerów osobistych, użyłbym innego słowa. Nie trzeba tego udowadniać, ale gdyby ktoś był zainteresowany, to wystarczy spojrzeć:
vgchartz.com/gamedb/?name=far+cry+3
vgchartz.com/gamedb/?name=black+flag
vgchartz.com/gamedb/?name=dragon+age%3A+origins
vgchartz.com/gamedb/?name=skyrim
vgchartz.com/gamedb/?name=tomb+raider+%282013
i tak do znudzenia.

24.11.2014 17:50
9
odpowiedz
zanonimizowany1046496
0
Centurion

Ludzie gry wrzucają, ale na bank nie da się odpalić pirata na Xbox One czy PS4. Też nie zgłębiłem tematu dlaczego tak robią.
Witam
To proste - sytuacja podobna do wrzucania gier PC bez działających witaminek w oczekiwaniu że się pojawią. Nie chcę nic mówić, ale zadbałem też o to trzymając Cernego pod kluczem przez tydzień więc spokojna głowa - chłopak coś wymyślił w końcu za to mu płace.

24.11.2014 17:51
10
odpowiedz
zanonimizowany1040691
2
Konsul

Dzięki, dyrektorze.

24.11.2014 17:52
Lateralus
11
odpowiedz
Lateralus
147
Last Of The Wilds

Po prostu producentom gier łatwiej jest zrobić gre na konsole bo tam jest jedna konfiguracja sprzętu. Z Pecetami to wiadomo jak jest i przez to są późniejsze premiery albo wcześniej wydane razem z konsolami i nie dopracowane.

Forum: Przyszłość nowych konsol xbox one i ps 4 oraz PC