Przesiadka z iPhone na Samsunga
Dwa tygodnie temu, po prawie 4 latach wróciłem do Androida, po prostu znudzony byłem IOSem. I po dwóch tygodniach użytkowania S26 Ultra stwierdzam, że to był mój najgorszy zakup technologiczny w całym moim życiu. To urządzenie nie jest smartfonem. Jest głupie, nie intuicyjne, wszystko potrzebuje +3 kliknięcia, żeby wykonać najprostszą operację w porównaniu do IOS na Iphone. Są oczywiście też plusy: rysik, raczej lepszy aparat, dobrze zrobione i działające funkcje AI przy edytowaniu zdjęć. Należy pamiętać że te plusy prównuję z czteroletnim 14pro, możliwe że to teraz sen sam poziom. Ludzie, którzy tak wychwalają androidy to chyba nigdy nie mieli styczności z nowym IOSem. Aha jeszcze jeden plus, telefon całkiem ładny (bo nawiązuje wyglądem do 14pro). Osobna kwestia to przyciski, cała lewa strona jest bezużyteczna, bo wszystko jest po prawej stronie, jestem pewien że w Applu nikt by nie wpadł na taki debilizm. Absolutnie odradzam przesiadkę.
I chociaż całość to tylko głupie nawiązanie do głupiego tematu sprzed chwili który gdzieś tu wisi tak historia jest jak najbardziej autentyczna i ja naprawdę nie wiem jak android może posiadać jakichkolwiek zwolenników, okropny system na okropnych urządzeniach. Wszystko jest złe, idiotyczne, nie intuicyjne, nie przyjazne. Apple ze swoim IOS jest o lata świetlne przed syfnym androidem. Nie wiem czemu sobie to robicie.