Witam. Czy jest możliwość żebym przeniósł swoje savy na nowego laptopa ? Bo zakupiłem nową maszynke a na tamtym troche mi lagowało a nie za bardzo uśmiecha przechodzić mi się od nowa.
PeeS [3]
mógłbyś jakoś naprostować temat ?
Eee, przekopiowujesz odpowiedniego sejwa z odpowiedniego folderu w starym laptopie do odpowiedniego folderu w nowym laptopie?...
No, chyba że masz wersję DRM-Steam, to pytaj kogoś innego, bo ja z DRM-Steama - jeżeli nie muszę - nie korzystam. Ale pewnie sejwy są w jakiejś chmurze czy jakimś innym ustrojstwie.
Czyli po prostu szukam na starym lapku jakiegoś folderu z savami i wklejam na nowego laptopa w te samo miejsce? Ok to wielkie dzięki za odpowiedź ;-)
PeeS [5]
Czyli po prostu szukam na starym lapku jakiegoś folderu z savami i wklejam na nowego laptopa w te samo miejsce?
Tak.
a nie wiesz moze jak nazywa sie ten folder z savami ? bo nie widze nigdzie nic takiego.
PeeS [7]
a nie wiesz moze jak nazywa sie ten folder z savami ?
Pracuję teraz na innym kompie, więc zajrzeć nie mogę. Ale ten folder pewnie nazywa się oczywiście "saves" i najprawdopodoniej jest zlokalizowany albo od razu w głównym katalogu z grą albo w folderze "Data".
Fakt, może być też tak, jak napisał warass w poście [9].
PeeS - zależy skąd masz grę. Jak masz wersje pudełkową, to savy zapisują się w katalogu moje dokumenty.