Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Przegrzewanie się Płyty Głównej?

06.08.2015 11:56
1
emptyspace18
1
Junior
Image

Przegrzewanie się Płyty Głównej?

Witam, mam taki problem z komputerem, a dokładnie po 10 minutach grania komputera zaczyna piszczeć. Wyczyściłem komputer, wymieniłem pastę termo przewodzącą przy procesorze oraz przy karcie graficznej, uruchomiłem ponownie komputer i po 10 minutach znów to samo. Sprawdzałem w AIDA64 temperaturę komputera i zauważyłem, że Płyta Główna ma 73C i ta temperatura według mnie nie jest normalna (mogę się mylić) Dodam, że przed tym gdy nie miałem takich problemów, podczas grania na komputerze odpadł boxowy radiator od procesora, ułamał się zaczep. Wymieniłem tą podstawkę na nową i od tamtej pory komputer się zaczął sprawiać takie problemy. Do wątku dołączam screena z załączoną temperaturą komputera. Liczę na jakąś pomoc w celu obejścia tego przegrzewania się, pozdrawiam:)

06.08.2015 12:46
geeshu
2
odpowiedz
geeshu
62
Vault Dweller

W jaki sposob radiator sam odpadl i ulamal zaczepy? Pierwszy chyba taki przypadek w historii. Moze plyta sie uszkodzila od temperatury na procku lub radiator chipsetu tez adpada ;) masz na nim jakis radiator? Zawsze mozna zalozyc maly wentylatorek

06.08.2015 13:13
3
odpowiedz
emptyspace18
1
Junior

Po prostu, ten plastikowy zaczep od podstawki się ułamał... Radiator od chipsetu jest oryginalny.

06.08.2015 14:35
4
odpowiedz
Pyroman
39
Pretorianin

Temperatury nie są normalne, powiem nawet że są 2x większe niz na mojej. Nie używaj jakichś bardzo wymagających programów aby jej nie uszkodzić, może ktoś bardziej obeznany w płytach ci pomoże.

06.08.2015 15:13
5
odpowiedz
recon2819
21
Chorąży

Na moje masz coś nie tak z płytą, albo masz tak zawirusowany system że nie wyrabia, stąd te temperatury.

Forum: Przegrzewanie się Płyty Głównej?