Prowadzicie pamiętnik?
Ktoś tu prowadzi pamiętnik? Ja swój zacząłem prowadzić na początku 2011 roku. Wpisów dokonuje różnie, raz/dwa na miesiąc. Ogólnie stwierdzam, że to jest fajna zabawa. Można się poryć ze swoich starych błędów, popatrzeć jak na przestrzeni lat zmieniały się nasze poglądy i przypomnieć sobie z jakimi drobnymi problemami musieliśmy się zmagać. To dopiero początek, będzie co czytać za powiedzmy 10 lat :).
Dlugopisy za drogie :/
Zawsze to powód by coś pisać ręcznie. Dzięki temu pamiętnikowi rozkręcam się na cały dzień bo wiecie, mój charakter pisma jest koszmarny. Po takiej rozgrzewce jest w miarę czytelny :]
O czym w nim piszę? O mechanice/taktyce w grach, o stadium gry w jakim się znajduję w jakimś tytule (gdyby nie to to porzuciłbym grę w BG2, tam dziennik jest pomocny inaczej; po półrocznej przerwie i powrocie przez parę godzin nie wiedziałem co mam robić), co jest pomocne w grach, gdzie dziennika nie ma.
Trochę też o modowaniu (ostatnio robię bazę danych z modami do moich ulubionych gier).
Tak
Jak byłam dzieckiem chyba wytrzymałam jakiś miesiąc. Znalazłam już kawałek po pełnoletności, się uśmiałam ^^
Natomiast prowadzę coś jak SpecShadow. Mam duży kalendarz z Mikołajka (kto czytał i pamięta książki, to piona :) ) i tam zapisuję oprócz terminarza różne rzeczy o grach i przepisy kulinarne. Zwłaszcza, że grywam w przygodówki, a tutaj raczej trzeba sobie dodatkowo popisać, posprawdzać różne rzeczy. Także obok przepisu na muffinki znajduje się opis nordyckich run etc. :))
Jeśli bloga można uznać za pamiętnik, to w pewnym sensie tak. Nie publikuję na blogu wpisów dot. tylko i wyłącznie mojego życia - to raczej zwykły blog, gdzie życie dnia codziennego nie ma swojego miejsca.