Recenzja Assassin’s Creed Black Flag ResyncedUkochane symulatory z początku lat 90.Interaktywna mapa Gothic RemakeTe gry zasłużyły na uwagę w 2026 rokuOdyseja Nolana to wielkie rozczarowanie
Szukaj...

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl

Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu z uruchomieniem gry Shank od deweloperów z Klei Entertainment

Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz
24.10.2025 16:40
1
odpowiedz
remag
55
Konsul

Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu z uruchomieniem gry Shank od deweloperów z Klei Entertainment

Witam.
Możecie uznać za szaleństwo to, że poruszam problem z kolejną grą, ale będę z wami szczery. Wyprodukowana przez deweloperów z Klei Entertainment gra Shank z 2010 to kolejny typ gry, który jest praktycznie niegrywalny w Windowsie 11 (chyba, że na potrzeby uruchomienia gry użyje się porad z internetu, o ile się takie znajdzie). Zainwestowanie w retro komputer gówno da, bo po co ktokolwiek z nas miałby wydać kasę na coś takiego skoro to sporo kosztuje (co ciekawe gdyby te retro komputery kosztowały o wiele mniej miałoby to większy sens, przynajmniej moim zdaniem). Użycie wirtualnej maszyny też jest zbędne. Dlatego zakładam ten temat, bo niektórzy też mieli problem z grą. Spójrzcie tylko na przykładowy temat z problemem z grą podobnym do mojego:
forum.cdaction.pl/topic/218703-rozwiązany-shank-problem-przy-włączaniu/
Co prawda w tym temacie jest rozwiązanie, tyle, że ja przeinstalowałem grę bodajże 11 razy, a gościowy, który założył ten temat udało się uruchomić grę po przeinstalowaniu 7 raz. Nie wiem więc jaki jest sens tego rozwiązania. Co ciekawe, utworzyłem plik .bat po to, by łatwiej szło mi uruchamianie gry. a tu też lipa. Nawet napisałem w nim o takie coś:
Echo off
start /affinity F Shank.exe
Czy coś to dało? Oczywiście, że nie dało. A to bardzo niedobrze, bo mnie już szlag trafia przez to co się dzieje gdy uruchamiam grę. Więc uprzejmie proszę o pomoc odnośnie uruchomienia gry.
P. S.: W razie jakby ktoś pytał jaką mam wersję gry mówię, że CD-ACTION.

24.10.2025 16:53
Kyuumi
2
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kyuumi
36
Weeb

czy Tobie udało się kiedykolwiek uruchomić jakąś grę bez problemów?

24.10.2025 19:22
2.1
odpowiedz
remag
55
Konsul

Tak. Widać to na przykładzie takich tytułów jak Painkiller: Black Edition, Tomb Raider III (wersja CD-ACTION), Spy Hunter: Nowhere to Run. Choć tytułów z platform pokroju Steama też nie brak (w przypadku tytułów z platform pokroju Steama mowa o takich tytułach jak Batman: Arkham City - GOTY Edition). To po pierwsze, a po drugie. Czy ja prosiłem o komentarze nie zawierające porady odnośnie uruchomienia gry?

03.12.2025 16:01
3
odpowiedz
5 odpowiedzi
remag
55
Konsul

Ponawiam prośbę o pomoc odnośnie uruchomienia gry.

26.01.2026 17:05
3.1
odpowiedz
remag
55
Konsul

Ponawiam prośbę o pomoc odnośnie uruchomienia gry (znowu).

26.02.2026 21:01
3.2
odpowiedz
remag
55
Konsul

Ponawiam prośbę o pomoc odnośnie uruchomienia gry (znowu).

17.03.2026 13:16
3.3
odpowiedz
remag
55
Konsul

Ponawiam prośbę o pomoc odnośnie uruchomienia gry (ponownie).

13.05.2026 18:12
3.4
odpowiedz
remag
55
Konsul

Ponawiam prośbę o pomoc odnośnie uruchomienia gry (po raz kolejny).

13.07.2026 20:00
3.5
odpowiedz
remag
55
Konsul

Albo inaczej wyjaśnię dlaczego to dla mnie takie ważne. Problem z grą pojawia się nie tylko w wersji CD-ACTION, ale i też w wersji steamowej. Ja co prawda nie mam gry w wersji steamowej (w porównaniu z wersją CD-ACTION), ale i tak spójrzcie na przykładowe forum w Dyskusjach ogólnych:
Does not start! :: Shank Dyskusje ogólne
Co prawda na tym forum jest parę rozwiązań, ale żadne z nich nie chce mi zadziałać. Nawet instalacja DirectX 9.0c Runtime. Dlatego więc jeszcze raz zgłaszam się do was z uprzejmą prośbą o pomoc w rozwiązaniu owego problemu, bo już dłużej nie wytrzymam.

13.07.2026 20:24
Narmo
4
odpowiedz
Narmo
45
nikt

Wersja ze Steam uruchamia się bez problemu na W11, przed chwilą sprawdzałem. Jest demo, sprawdź zanim wydasz ogromną kwotę, jaką jest 35 zł.

Forum Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl