Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu z uruchomieniem gry Shank od deweloperów z Klei Entertainment

Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz
24.10.2025 16:40
1
odpowiedz
remag
46
Konsul

Prośba o pomoc w rozwiązaniu problemu z uruchomieniem gry Shank od deweloperów z Klei Entertainment

Witam.
Możecie uznać za szaleństwo to, że poruszam problem z kolejną grą, ale będę z wami szczery. Wyprodukowana przez deweloperów z Klei Entertainment gra Shank z 2010 to kolejny typ gry, który jest praktycznie niegrywalny w Windowsie 11 (chyba, że na potrzeby uruchomienia gry użyje się porad z internetu, o ile się takie znajdzie). Zainwestowanie w retro komputer gówno da, bo po co ktokolwiek z nas miałby wydać kasę na coś takiego skoro to sporo kosztuje (co ciekawe gdyby te retro komputery kosztowały o wiele mniej miałoby to większy sens, przynajmniej moim zdaniem). Użycie wirtualnej maszyny też jest zbędne. Dlatego zakładam ten temat, bo niektórzy też mieli problem z grą. Spójrzcie tylko na przykładowy temat z problemem z grą podobnym do mojego:
forum.cdaction.pl/topic/218703-rozwiązany-shank-problem-przy-włączaniu/
Co prawda w tym temacie jest rozwiązanie, tyle, że ja przeinstalowałem grę bodajże 11 razy, a gościowy, który założył ten temat udało się uruchomić grę po przeinstalowaniu 7 raz. Nie wiem więc jaki jest sens tego rozwiązania. Co ciekawe, utworzyłem plik .bat po to, by łatwiej szło mi uruchamianie gry. a tu też lipa. Nawet napisałem w nim o takie coś:
Echo off
start /affinity F Shank.exe
Czy coś to dało? Oczywiście, że nie dało. A to bardzo niedobrze, bo mnie już szlag trafia przez to co się dzieje gdy uruchamiam grę. Więc uprzejmie proszę o pomoc odnośnie uruchomienia gry.
P. S.: W razie jakby ktoś pytał jaką mam wersję gry mówię, że CD-ACTION.

24.10.2025 16:53
Kyuumi
2
odpowiedz
1 odpowiedź
Kyuumi
32
Weeb

czy Tobie udało się kiedykolwiek uruchomić jakąś grę bez problemów?

24.10.2025 19:22
2.1
remag
46
Konsul

Tak. Widać to na przykładzie takich tytułów jak Painkiller: Black Edition, Tomb Raider III (wersja CD-ACTION), Spy Hunter: Nowhere to Run. Choć tytułów z platform pokroju Steama też nie brak (w przypadku tytułów z platform pokroju Steama mowa o takich tytułach jak Batman: Arkham City - GOTY Edition). To po pierwsze, a po drugie. Czy ja prosiłem o komentarze nie zawierające porady odnośnie uruchomienia gry?

Forum Forum Gry Zręcznościowe
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl