Promocja NETII (internet już od ZŁOtówki) pytania...

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
31.08.2011 22:37
Bukol88
1
odpowiedz
Bukol88
82
_-LORD VADER-_

Promocja NETII (internet już od ZŁOtówki) pytania...

Witam

Tak jak w temacie mam już prawie 2 lata internet w Netii transfer tylko 1Mb/s taki mi wcześniej wystarczał, ale teraz mam zamiar go zwiększyć trochę. Na stronie Netii jest promocja Internet już od ZŁOtówki piszą, że za tą samą cenę co teraz płacę za 1Mb/s mogę mieć nawet 8Mb/s
+ Netia Spot (router wi-fi) i tu moje pytania, czy opłaca się to brać, według mnie tak , bo dostaje się router i przez dwa miesiące płaci się po 1zł potem 59,90 zł/mc.
Chciałbym poczytać wasze opinie czy to tak świetnie wygląda jak piszą na ich stronie?

Z góry dzięki za info.

31.08.2011 22:50
Bukol88
2
odpowiedz
Bukol88
82
_-LORD VADER-_

UP - tak przed snem rano mam nadzieję, że ktoś mi temat oświeci...

31.08.2011 22:52
Jeremy Clarkson
3
odpowiedz
Jeremy Clarkson
139
Prezenter

Router to pewnie jakieś badziewie za 15zł, a jaki okres trwania umowy?

31.08.2011 22:56
Bukol88
4
odpowiedz
Bukol88
82
_-LORD VADER-_

Nie wiem czy za 15zł właśnie nie wiem czy przedłużać muszę, jutro mają dzwonić z netii i powiedzieć ile mogę mieć max transferu i jak to wygląda.

31.08.2011 22:58
Raistand
5
odpowiedz
Raistand
189
Legend

Zajrzałem na tą Netię:
"Internetowa prędkość przesyłania danych zależy od maksymalnej wydajności łącza. 1 złoty to miesięczna opłata abonamentowa za Usługę Internetową przez pierwsze dwa pełne Okresy Rozliczeniowe, przy korzystaniu z e-faktury. Opłata aktywacyjna oraz opłata aktywacyjna za router pobierane są z chwilą rozwiązania Umowy lub zmiany promocji i maleją proporcjonalnie do czasu trwania Umowy lub Promocji, do kwoty 0,01 zł. Router udostępniany jest przez Operatora na czas trwania Umowy. Brak dodatkowej opłaty za router dotyczy momentu zawarcia Umowy. Oferta dotyczy technologii LLU/CU. Szczegóły oferty w tym sposób naliczania opłat za router znajdują się w Szczegółowych Warunkach Promocji „Internet za ZŁO... WWW”."

Wygląda to w miarę bezpiecznie...
Nie wiem tylko co to LLU/CU :)

01.09.2011 04:55
Bukol88
6
odpowiedz
Bukol88
82
_-LORD VADER-_

Dzisiaj się dowiem co i jak z tym jest ;)

01.09.2011 08:31
Bac02
7
odpowiedz
Bac02
75
StreetRider

Ja mam w vectrze 8 mega, a w taryfie nocnej mam 16 mega, za 45zł. Mi akurat router nie potrzebny

01.09.2011 08:34
Raistand
8
odpowiedz
Raistand
189
Legend

Jeżeli będziesz płacił mniej niż teraz a internet będziesz miał szybszy to IMHO warto. Zakładając, że w perspektywie dwóch lat (bo pewnie taka jest umowa) nic się z ofertą konkurencji nie poprawi. O ile w ogóle masz jakąs konkurencję. Na przykład ja nie mam. Jestem skazany na kabel telefoniczny i nawet taka Netia więcej niż 2 mega na tym kablu nie wyciągnie.

01.09.2011 08:57
Katane
9
odpowiedz
Katane
170
Useful_Idiot_

Umowe masz na czas nieokreslony, z kruczkiem w postaci wspomnianej w [5] oplaty aktywacyjnej (za net jest to bodaj 300 zl i zmniejsza sie o 1/24 co miesiac).

01.09.2011 09:00
Raistand
😈
10
odpowiedz
Raistand
189
Legend

@up- Czyli praktycznie jest to zakamuflowana umowa na dwa lata.

01.09.2011 09:11
11
odpowiedz
Alvarez
186
Generał

[5] LLU - Local Loop Unbundling - czyli Netia nie będzie kładła swoich kabli, tylko będą korzystali z z istniejącego okablowania TP SA. Od ich stanu będzie zależała szybkość łącza.

01.09.2011 09:52
Katane
12
odpowiedz
Katane
170
Useful_Idiot_

[10] - W sumie tak, ale jak sie rozmyslisz po pol roku to nie zaplacisz jakiejs kosmicznej kary tylko 200 zl.

Sam zamowilem sobie ten net u nich, troche powoli to wszystko idzie, ale juz wyslali mi modem. Bede placil 95 zl (nie mam telefonu, dochodzi oplata za utrzymanie linii) za TEORETYCZNIE max 24 MB/s, wiec nie jest zle.

01.09.2011 11:00
andrzejkasd
13
odpowiedz
andrzejkasd
24
Chorąży

Przede wszystkim internet w taryfie MAX oznacza że będziesz miał maksymalna prędkość na jaką łącze pozwoli, a informacja że będzie to 8Mbit/s to prędkość teoretyczna którą biorą z systemu. Jest ona wyliczona na podstawie informacji o długosci lini i ilości wolnych kart na centrali. Więc jak nie będziesz miał tych 8Mbit/s to nie możesz mieć do nich żadnych pretensji, bo oni gwarantują max prędkość. Jeśli chodzi o router Netia Spot to jest calkiem spoko: WI-FI 801.11b/g/n, możliwość podłączenia dysku zewnętrznego, teoretycznie powinien skonfigurować się sam po podłączeniu. Ale nie otrzymujesz go na własność, jest dzierżawiony więc w momencie rezygnacji z neta w Netii musisz go zwrócić.

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl