Znacie może jakis program do katalogowania e-booków. Swego czasu znalazłem jeden program calibre - E-book management ( http://www.tylkoprogramy.pl/calibre.php )ale niewiem jak odznaczyć zeby nie pobieram ksiazek (z dysku na dysk) tylko żeby pracowal jak program Where Is It? Czyli tylko robił lokazilacje, pojemność autorzy itp.
ja uzywam calibre
nie dokladnie rozumiem o co ci chodzi z tym pobieraniem na dysk
chodi ci o to, ze program kopiuje do swojego katalogu ebooki? tego sie chyba nie da odznaczyc niestety, to jest domyslnie
ale w sumkie nie jest to takie zle, tylko trzeba skasowac w innych katalogach:)
Mi nic nie pobiera. Ebooki są tam, gdzie były i nigdzie indziej.
Może masz włączona jakąś automatyczną konwersją na określony format?
Narmo - kurde to jak to zrobiles? ja domyslnie mam zainstalowane i mi zmienia katalog
a Masz jakis czytnik podpiety? i czy autor watku ma? ja mam i moze dlatego mi je kopiuje do soobnego katalogu, ktory pozniej caly leci do kindelka
Ja z czytnika nie korzystam jako takiego. Od czasu do czasu czytam coś na telefonie. Ale jak to dokładnie mam ustawione będę mógł sprawdzić dopiero w domu, jak wrócę z pracy.
A jednak. Po którejś aktualizacji program kopiuje ebooki do swojej biblioteki i je kompresuje (dzięki temu zamiast kilkunastu GB zajmują kilkaset MB). Ale ebooki, które miałem dodane kiedyś i które są widoczne w programie ciągle są widoczne wyłącznie w oryginalnym miejscu, a w katalogu zbiorczym Calibre już nie.