Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Program do katalogowania e-booków

18.04.2012 11:23
WojtekPiotr
1
WojtekPiotr
17
Legionista

Program do katalogowania e-booków

Znacie może jakis program do katalogowania e-booków. Swego czasu znalazłem jeden program calibre - E-book management ( http://www.tylkoprogramy.pl/calibre.php )ale niewiem jak odznaczyć zeby nie pobieram ksiazek (z dysku na dysk) tylko żeby pracowal jak program Where Is It? Czyli tylko robił lokazilacje, pojemność autorzy itp.

18.04.2012 11:35
2
el.kocyk
188
Legend

ja uzywam calibre
nie dokladnie rozumiem o co ci chodzi z tym pobieraniem na dysk
chodi ci o to, ze program kopiuje do swojego katalogu ebooki? tego sie chyba nie da odznaczyc niestety, to jest domyslnie
ale w sumkie nie jest to takie zle, tylko trzeba skasowac w innych katalogach:)

18.04.2012 11:41
WojtekPiotr
3
WojtekPiotr
17
Legionista

Tak o to mi chodzi, tylko jest problem, e-book'ów mam około 15 GB

18.04.2012 11:42
4
zanonimizowany3972
87
Legend

Mi nic nie pobiera. Ebooki są tam, gdzie były i nigdzie indziej.

Może masz włączona jakąś automatyczną konwersją na określony format?

18.04.2012 11:47
5
el.kocyk
188
Legend

Narmo - kurde to jak to zrobiles? ja domyslnie mam zainstalowane i mi zmienia katalog
a Masz jakis czytnik podpiety? i czy autor watku ma? ja mam i moze dlatego mi je kopiuje do soobnego katalogu, ktory pozniej caly leci do kindelka

18.04.2012 11:58
6
zanonimizowany3972
87
Legend

Ja z czytnika nie korzystam jako takiego. Od czasu do czasu czytam coś na telefonie. Ale jak to dokładnie mam ustawione będę mógł sprawdzić dopiero w domu, jak wrócę z pracy.

18.04.2012 19:34
7
zanonimizowany3972
87
Legend

A jednak. Po którejś aktualizacji program kopiuje ebooki do swojej biblioteki i je kompresuje (dzięki temu zamiast kilkunastu GB zajmują kilkaset MB). Ale ebooki, które miałem dodane kiedyś i które są widoczne w programie ciągle są widoczne wyłącznie w oryginalnym miejscu, a w katalogu zbiorczym Calibre już nie.

Forum: Program do katalogowania e-booków