Czy ta karta graficzna będzie pasować do mojego pc ? i czy nie będzie procesor karty graficznej oszczędzał ?
http://allegro.pl/karta-graficzna-zotac-geforce-gts450-1gb-gddr5-oem-i5683756540.html
Mój pc:
Procek: intel core 2 duo e6500 2,33Ghz
Karta graficzna: Nvidia geforce 9500GT 512 mb
Płyta główna: Gigabyte 945GZM-S2
prosze o szybka rade
Ja w tych czasach bym takiej karty nie kupił, zależy do czego ci potrzebna, jak taka twa wola to kupuj nie ma przeciwwskazań.
Jeśli chcesz karte do nowych gier to bez sensu, mikołaj, gwiazdka... zdaj się na mamę i tatę tylko odrabiaj lekcje.
Tylko niech zaniosą PC do serwisu i tam się spytają jaką wziąć bo te karty co podałeś powyżej nadają się do tylko do biura
Komputer cały do wymiany. Kupując GF 450 zyskasz może 40-50% większą wydajność na GPU, ale Core2Duo przy 2,3 GHz będzie miał problem z grami z 2007 roku nawet. Wiem, bo miałem długi czas E4500, który na standardowym 2.2 GHz solidnie ograniczał GF 8800, ale po podręceniu do 3 GHz całość działała już bardzo dobrze jak na tamte czasy.
Teraz jednak platforma z podstawką 775 jest totalnie nieopłacalna dla gracza. W najlepszym razie wymienisz CPU na Core2Quad za 150-250 zł, dokupisz RAMu do 6-8 GB i zmienisz na kartę graficzną powiedzmy GF 750. W nowe gry jeszcze na tym pograsz, ale jak długo to trudno stwierdzić.
Odkładaj po prostu na nowy komputer. Nawet jeśli kupiłbyś samą płytę główną z procesorem intela i korzystał ze zintegrowanej karty graficznej, to gry będą działać lepiej niż na tym core2Duo z dowolną kartą graficzną.
Potem możesz odkładać na kartę graficzną.