szukam od jakiegoś czasu procesora do 300-350zł (użwnego), znalazłem fx 8350 ale pisali że nie warto a budżet mam niewielki. powinien uciągnąć gry np. dying light, the forest, fortnite z nagrywaniem, i nie piszcie że nie da rady bo mój kumpel znalazł takiego amd za 50 zł i działa bez problemu, nie robi mi różnicy czy amd czy intel ma być wydajny a płyty z socketem do 150zł, jeśli znacie jakiś taki procek to napiszcie z góry dzięki za pomoc.
tylko że miał szczęście i trafił na okazje i nie było wiadome czy działa
i dlatego pisze czy znacie jakieś procki w takiej cenie znalazłem fx 8350 za 150zł ale na innym wątku mi go odradzali
Tu to w ogóle komputer poniżej 3000 to często szmelc i tylko do pracy biurowej, więc bym te opinie brał z przymrużeniem oka :)
https://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php
Szukaj na allegro używanych, znajduj je na powyższej stronie i wybierz ten z największą wydajnością.
komputer ponizej 3000 tylko do pracy biurowej ? rozumiem ze ponizej rozdzielczosci 4k i 120 fps sie po prostu grac nie da
i5-2500, do tego płyta na sokecie 1155. Znajdziesz przy dobrych wiatrach za około 200 PLN, może się uda wyrwać taniej. Równolegle szukaj i7-2600, w tak niskim budżecie szukałbym czegoś właśnie na sokecie 1155. Stówkę z ceny procka przeznacz na lepszą i pewniejszą wersję mobo (ewentualnie chłodzenie).