siemanes
jak myslicie, czy bedzie to bestia wydajna w grach ?? łacznie na turbo boscie to prawie 20 ghz. w połączeniu z dobrą kartą i ok. 8gb ram moze zniszczyc konkurencje.
czekam na wasze opinie
łacznie na turbo boscie to prawie 20 ghz. --> Jak do tego doszedłeś? Pomnożyłeś ilość rdzeni przez zegar?
wyzsza matematyka, nie zrozumies ;). no ale jak myslicie, bedzie to bardziej wydajne niz np i5 2,4ghz ??
No a jak myślisz ? to normalne że będzie wydajniejszy od i5 ale narazie i tak takiego procka nie wykorzystasz.
Nie wiem co to za debilny pomysł, że ktoś mnoży gigaherce przez ilość rdzeni.
Przecież to się potęguje - w tym wypadku jest to 3,3^6, czyli 1291,46 gigaherców. Tak przy okazji dodam, że 8gb do takiego procesora to może być za mało.
(o ile dobrze zrozumiałem, to prędkość jednego rdzenia to 3,3 gigaherce)
ale nie rozumie was, jak go kupie to go wykorzystam ale nie pełny jego potencjał, o to wam chodzi ??
bo w przyszłości tez gry beda wychodzic. jeszcze w wieska 3 na nim bym moze zagrał
Zapominacie jeszcze o technologii HT, to przecież dodatkowych 6 wirtualnych rdzeni! To chyba też się mnoży!
EDIT: Ski_drow--> wiem, ale go wkurzam:)
proste pytanie: da sie na tym grac przez 1,5 roku na full ?? --> Odpowiem Ci za 1,5 roku!
Pewnie nie. Do tego czasu powinny wyjść nowe konsole, a twój komputer będzie na poziomie dzisiejszego Pentium 4 biorąc pod uwagę technologię gier. Na minimalnych powinny ci chodzić gry za 1.5 roku. W 25 fpsach.
Nie przesadzajcie, kupiłem ponad dwa lata temu procesor Intel i7-950 i nadal wszystkie gry na nim chodziły/chodzą na maksymalnych ustawieniach (oczywiście potrzebna dobra karta graficzna). Teraz zmieniłem kompa i zakładam, że procesor popracuje minimum dwa lata. Wcześniej może być wymieniona jedynie karta graficzna.
Bardziej serio - sprawdź sobie w google co to turboboost oraz hyperthreading.. a później wróć do tematu i przeczytaj go sobie od nowa.
dj135790 --> Google --> nazwa procesora test
jest ale nie będzie:)