Problem ze steam

Forum Komputery
Odpowiedz
21.08.2011 10:10
shawnz
1
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

Problem ze steam

mam taki dziwny problem ze steam, kupiłem ostatnio na allegro konto z paroma grami, na początku miałem problem żeby się na nie zalogować przez steam guarda, wieć napisałem do poprzedniego właściciela aby wyłączył steam guarda i zmieniłe adres email na moj, i udało mi sie zalogować na konto ze swojego komputera jednak adres email sie nie zmienił mimo że na moją pocztę przyszedł email od steam z linkiem do weryfikacji mojego emaila ale na steam został stary adres email:/ a żeby tego było mało dzisiaj znowu mam problem z zalogowaniem sie na konto bo wyskakuje mi ze loguje sie z nowego komputera mimo, że wczoraj też sie z niego logowałem i nie było problemów, teraz za bardzo nie wiem co robić, szkoda mi stracic kase, gier nie wiem czy uda mi sie zwrócic bo to raczej wina steam niż sprzedającego, a napisać do suportu steam też za bardzo nie wiem co zeby to uznali:/ miał ktoś może taki problemy z tym gównianym steamem?

21.08.2011 10:12
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Support najwyżej zbanuje konto, bo odsprzedawanie ich jest niezgodne z ich licencją. Masz nauczkę, że używanych kont z włączonymi zabezpieczeniami się nie kupuje.

21.08.2011 10:15
shawnz
3
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

no tak tylko, że jak napisałem sprzedający wyłączył steam guarda i wczoraj było ok, no i też dlaczego adres email się nie zmienił mimo, że na mojego maila przyszedł mail z linkiem do weryfikacji na tym koncie? czemu wyskakuje mi dzisiaj ze loguje sie z nowego kompoutera jak wczoraj sie z niego logowałem i nie było problemów?

21.08.2011 10:24
4
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Ja zmieniłem adres mailowy przed chwilą i w Steam od razu po kliknięciu w link pojawił się nowy jako zweryfikowany. Skontaktuj się ze sprzedającym. Jeżeli jest uczciwy (oraz konto nie zostało zablokowane), to pomoże.

21.08.2011 10:29
shawnz
5
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

może wczoraj były jakieś problemy na steam, bo jestem pewny, że sprzedający zmieniał adres bo doszedł mi email od steam, właśnie spróbowałem zmienić adres email na moim własnym koncie na inny adres i też nie dam rady mimo że na wszystko przebiega tak jak powinno, przychodzi email z kodem weryfikacyjnym a następnie na nowego maila wiadomość z linkiem do weryfikacji, ale email sie nie zmienia:/

21.08.2011 10:32
6
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Ja problemów nie miałem.

21.08.2011 10:37
shawnz
7
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

nie wiem może spróbuje przeinstalować steam, ja wcześniej też nie miałem, tylko przez 2 miesiące nie było mnie w domu wracam i mam problemy ze steam

21.08.2011 10:51
shawnz
8
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

przeinstalowanie nic nie dało, dalej nie da sie zmienic adresy email, miał ktoś kiedyś takie problemy, ze steam guarde i zmiana adresu email?

21.08.2011 11:07
Raistand
9
odpowiedz
Raistand
190
Legend

Maila nie zmieniałem.
Natomiast jeśli chodzi o steamguard. To po zalogowaniu się do steama (pewnie ten sprzedawca będzie musiał jeszcze raz klknac. ;)) wejdź w ustawienia i wycofaj autoryzację dla innych komputerów.

21.08.2011 11:30
10
odpowiedz
Xiadnoth_NPC
107
Senator

Kupowanie konta steam jest największa głupota jaką można zrobić. Gość sprzedaje, następnego dnia zgłasza na steam kradzież konta, 3 dni później konto do niego wraca. Zjadł ciasteczko i ma ciasteczko.

21.08.2011 12:09
shawnz
11
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

no nie wiem czy do konca, ja kupuje konto steam wraz z pudełkowymi wersjami, i sprzedający chciał mi przekazać wszystkie dane, zmienić adres kontaktowy mail na mój wiec wtedy ja miałbym pełny dostęp do konta a nie on, no ale niestety nie da sie zmienic adresu email,
dziwi mnie to że wczoraj na tym koncie wyłączyłem steam guarda a mimo to dzisiaj znowu miałem problemy

21.08.2011 12:11
Raistand
12
odpowiedz
Raistand
190
Legend

Jeżeli będziesz miął pudełka (i ich zawartość) to nie ma problemu, żeby przy pomocy supportu zmienić maila.

21.08.2011 12:14
shawnz
13
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

tylko chodzi o to że odsprzedawanie kont nie jest dozwolone, a jak ja im wytłumacze ze nie mam dostepu do konta na którym jest steam? żeby uznali moją prośbe za uzasadnioną?

21.08.2011 12:30
Raistand
14
odpowiedz
Raistand
190
Legend

Najpierw spróbuj zrobić to o czym pisałem o SteamGuard.
Niech sprzedawca autoryzuje Twojego kompa zebyś mógł się zalogować.
Jak już się zalogujesz to wycofaj autoryzacje dla innych komputerów.

A potem kombinuj z mailem.

21.08.2011 12:33
15
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

no ale niestety nie da sie zmienic adresu email,
Przecież pisałem wyżej, że się da. Sam to przed chwilą zrobiłem.

Edit: Podczas zmieniania adresu mailowego nie można w Steamie wyłączyć tego okienka, które pojawia się po wysłaniu maila na nowy adres, bo anulujesz cały proces. Dopiero po kliknięciu w link, który dostaniesz będzie można to zamknąć (pojawi się w Steamie informacja, że zmieniono adres poprawnie i zostanie wyświetlony nowy).

21.08.2011 12:56
shawnz
16
odpowiedz
shawnz
64
lieutenant

no ja wiem jak sie to robi bo już nie raz to robilem i wiem, że nie można wtedy zamykać steama robie to tak jak zawsze ale niestety nic sie nie zmienia, nie wiem dlaczego, przeinstalowanie steama nic nie pomogło, chyba bede pisałem do suportu

Raistand - zrobiłem tak jak mówisz ale niestety nic nie pomogło, klikam weryfikacje adresu email przekierowuje mnie na tą stronke steam ze weryfikacja zakończyła sie sukcesem ale adres email sie nie zmienia

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl