Witam, mam problem z lagami na słabszych grach. Grając w Rainbow Six Siege lub CS:GO nie doświadczam żadnych lagów, natomiast grając w takiego Minecrafta lub [Robloxa] (z początku był problem z PayDayem 2) często mi ścina. [Roblox] na większości trybów, minecraft od czasu do czasu. Jest też problem z klientem LoLa, bardzo mocny problem gdyż klient okropnie laguje, po meczu wczytywanie trwa około 10 sekund dłużej niż wczytywanie kolegi. Podczepiam SSa z menedżera zadań.
Posiadam:
RTX2070 8GB
AMD Ryzen 7 2700 Eight-Core Processor
16GB RAM
Nie znam zasilacza, nie wiem jak sprawdzić.
Jeśli jeszcze jakieś informacje będą potrzebne prosze pisać
Ktoś z riotu odpisał mi że z logów wynika coś o za dużej mocy którą mój komputer daje LoLowi, nie wiem czy to prawda i czy to cokolwiek zmienia.
Znalazłem płytę główną - ASRock AB350 Pro4
Nie wiem jak ten obrazek wysłać nie pokazuje sie mi :(
Wiem że troche spam robie ale tak to jest jak edytować nie można w dowolnym momencie
Ale na obu grach pamięć poniżej 50 procent, na robloxie 30. Procesor 13%. Ogólnie na R6 120 FPS na robloxie nie działa nakładka
Sorka, że nie odpisałem, zapomniałem że to forum a nie support więc nie trzeba czekać 3 godzin na odpowiedź.
Chyba niczego nie blokuje, ustawione mam bym dostawał powiadomienie gdy coś zablokuje więc chyba wszytko pod kontrolą jeśli chodzi o zaporę, poza tym jak pisałem lagi są tylko na grach z niskimi wymaganiami i chodzi o bardzo dziwne spadki FPS.
Ustaw plan zasilania na "wysoka wydajność", może zegary procesora skaczą
Ktoś kiedyś pisał żeby w ustawieniach karty grafiki ograniczyć fpsy.