Problem z wylogowywaniem

Forum Komputery
Odpowiedz
27.08.2011 10:50
📄
1
odpowiedz
PanMoris
12
Chorąży

Problem z wylogowywaniem

Mam problem z Windowsem (pisze posta z "live CD" Linuxa Ubuntu).
Wczoraj za pomocą regcleanera pozbyłem się złośliwego komunikatu przy autostarcie, z adresu toya.net ...
Gdy dziś włączyłem Pc'ta, po zalogowaniu, system od razu mnie wylogował.... ta "zabawa" trwa w nieskończoność...
Proszę o pomoc.
Mam dostęp do plików, ale nie mogę uruchomić programów (To tylko live CD), chciałbym obejść się bez formatu...

Pozdrawiam

27.08.2011 10:55
2
odpowiedz
mcl007
176
Galaxy Ranger

sproboj odpalic w trybie awaryjnym. potem msconfig czy cos tam nie masz namieszane. ew. jeszcze pozniej regclean z microsoftu. jezeli dalej lipa sprawdz czy jak zrobisz nowego usera to masz ta sama sytacje.

27.08.2011 10:57
3
odpowiedz
PanMoris
12
Chorąży

W trybie awaryjnym też nie mogę nic zrobić, nie wiem jak zrobić nowego usera na windowsa pod linuxem ;/

27.08.2011 11:19
4
odpowiedz
mcl007
176
Galaxy Ranger

sproboj sie wbic na tryb odzyskiwania windowsa i odpalic naprawe systemu.
poza tym czy w awaryjnym masz mozliwosc zalogowania sie na admina ?

27.08.2011 11:21
5
odpowiedz
PanMoris
12
Chorąży

Nie mogę się zalogować na admina ;/
Moją pyłtke z Windowsem będę miał za tydzień...

27.08.2011 13:10
6
odpowiedz
mcl007
176
Galaxy Ranger

jak mozna nie miec swojej plyty z windowsem - jak komus pozyczasz to powiniens kopie miec.
no ale nie o to chodzi. Sproboj poszukac programu hijackthis - wgraj go do windowsa skoro masz dostep do niego.
Potem wbij sie w awaryjny ale nie normalny a z linia komend - i z racji ze jestes w windowsie ale tak nie do konca to moze uda ci sie odpalic ow program.
Poza tym zobacz czy nie masz gdzies kopi tego co ci program wywalil z rejestrow - moze bedziesz mial szczescie - program zostawil plik *.reg - taki umieszczony w autostarcie powinien sie wczytac ew. poszukaj czegos co pozwoli co dodac plik .reg z poziomu lini komend (aczkolwiek bedac w awaryjnym z linia komend - moze dasz rade go przywroci)

27.08.2011 20:34
7
odpowiedz
PanMoris
12
Chorąży

Mam dostęp tylko do plików, nie mogę nic zainstalować...

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl