Witam.Mam problem jak w temacie.Zastanawiam się nad wyborem gtx 1050 2gb a gtx 1050 4gb.Czy większa ilosć pamięci wpływa na fps czy może ma jakieś inne znaczenie?
Nie ma znaczenia, na obu tych kartach i tak w nic nie zagrasz. Lepiej weź rx 570.
To tak jakbyś pytał czy jak zalejesz 1 furę do połowy i druga furę do pełna czy obydwie są w stanie przejechać tyle samo. Oczywiście że tak, z tym że fura zalana do pełna przejedzie jeszcze drugie tyle bo ma więcej paliwa, także tak - więcej GB = więcej fpsow. Inna sprawa że GTX 1050 nie jest szczególnie mocną kartą, ale jeżeli nie potrzebujesz nic lepszego i nie chcesz przeznaczać na ten zakup większej ilości środków, to weź ta co ma 4, aczkolwiek są lepsze w tej cenie, np ta karta o której wspomniał kolega w poprzednim poście. Poszukaj, poczytaj recenzje i sam podejmij decyzje
Nie ma znaczenia, na obu tych kartach i tak w nic nie zagrasz. Lepiej weź rx 570.
Na GTX 1050 zagra on bez problemu w tytuły z lat 2011-2017 na maks. detalach. Większy kłopot zaczyna się z nowszymi produkcjami. 1050 była przyzwoitą kartą, ale co najwyżej do 2017 roku. Radeon RX 570 jest trochę lepszy, ale czy wystarczający na obecne gry?
Zastanawiam się nad wyborem gtx 1050 2gb a gtx 1050 4gb
Lepiej byś na tym wyszedł, gdybyś poczekał z miesiąc i odłożył więcej pieniędzy na GTX 1060 6GB, a jeszcze lepiej w GTX 1660 6GB. Najlepiej w wersji Ti.
To ja już bym wybral uzywmę 970tki i bym zdeklasowal obie karty o.....sli przy skalarności 100% .... w przypadku wersji 4Gb ;) No i sporo kasy w kieszeni, bo gtx'a 970 dostaniesz za 400zł
Przecież gtx 970 ma wydajność na poziomie rx 570. Nie warto kupować używki, która ma takie same osiągi a jeszcze do tego może paść po tygodniu i pieniędzy się nie odzyska. Do tego rx 570 będzie można bez problemu sprzedać za rok czy dwa.
No i roznica 300zł. Za 700zł to mam 980ti, który jest szybszy 4-krotnie od 1050tki ;)
Obecnie mam laptopa i zewnętrzną kartę graficzną GTX 750.Mój zasilacz nie pozwala mi na takie tuzy jak gtx 1060.Dlatego szukam bardziej ekonomicznej karty która miałaby większą wydajność od mojej.Mam bardzo ograniczony budzet dlatego nowy zasilacz i taka karta z wyższej półki raczej nie wchodzi w grę.
Jeśli tak jest, to myślę że jakakolwiek nowa karta graficzna nic ci nie da bo będzie ograniczana przez procesor czy pamięć ram. Już lepiej sprzedać to co masz i kupić nowego PC. Laptop z zewnętrzną kartą graficzną nie ma absolutnie żadnego sensu.
Mam procesor Intel Core i5-3320M CPU @ 2.60GHZ i 8gb ram.Mój laptop to Lenovo T430 ThinkPad.
Czy ten procesor ogranicza moją kartę?Jeżeli tak to w jakim stopniu?
Procesor będzie bardzo ograniczał twoją kartę, bo ma tylko 2 rdzenie. Prawdopodobnie w ogóle nie zobaczysz różnicy w wydajności. Dzisiaj minimum do gier to 4-6 rdzeni, inaczej będziesz miał duże spadki fps.
Gram spokojnie teraz w gta v i wiedzmin 3.Mam ok 30-60fps.Mam nadzieję ,że mi coś jednak podskoczy z 10-15 fps