Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z włączeniem GTA IV (Steam)

19.08.2015 20:53
1
JTajmonowski
4
Legionista
Image

Problem z włączeniem GTA IV (Steam)

Witam. Kupiłem GTA IV ze Steam'a, wszystko się ładnie pobrało, zainstalowało i gdy włączyłem grę pojawiło się okienko z prośbą o założenie konta na "Social Club" (zdjęcie w załączniku). Założyłem, potwierdziłem e-mail i gdy wpisałem moje dane do logowania i kliknąłem "Play" to okienko się wyłączyło. Próbowałem kilka razy (próbowałem też grać offline, ale kończy tak samo). Mam Windowsa 10 (tak...) i mam wystarczająco mocny komputer (nie chcę mi się tego pisać) Proszę pomóżcie !!!

19.08.2015 23:04
2
odpowiedz
JTajmonowski
4
Legionista

Na prawdę nikt nie wie :'(

20.08.2015 08:38
3
odpowiedz
zanonimizowany1111783
1
Junior

Miałem podobny problem, tyle że na xp i wersja pudełkowa.
Kombinowałem aż mi się udało, i mp pięknie działał - gta już nie na 2GB ram - spróbuj wrzucić plik xlive.dll do gry (około 10:00 wrzucę link do tego mojego pliku), z tego co pamiętam chyba, to gra się odpalała, tyle że nie działał tryb mp, nie działał games for windows live. Jak nie przeszkadza Ci brak mp, to możesz tak zrobić :)

20.08.2015 09:46
😉
4
odpowiedz
JTajmonowski
4
Legionista

Szczerze, to właśnie o mp mi chodziło. To dla niego kupiłem GTA... Ach to jakoś się zadowolę się sp :'(

21.08.2015 10:23
5
odpowiedz
zanonimizowany1111783
1
Junior

W mp mało osób teraz gra, jak ja miałem zainstalowane gta, to żadnego serwera dm/tdm nie było i garstka osób (5)

Ale mp jak najbardziej możliwy jest, xlive.dll uniemożliwia grę mp ale że mi na tym zależało, to zacząłem szukać i kombinowałem z plikiem paul.dll
Jakimś cudem się udało i mp działał, ale dużo czasu mi to zajęło. Jak masz czas i cierpliwość to próbuj, jak wystarczy Ci sp, to już zależy od Ciebie. Wujek Google powinien Ci pomóc.

Forum: Problem z włączeniem GTA IV (Steam)