Problem z ustawieniem tapety w Samsungu Galaxy

Mobile
Odpowiedz
24.05.2013 18:19
k42a_
1
odpowiedz
k42a_
91
so it goes

Problem z ustawieniem tapety w Samsungu Galaxy

Mam, mogłoby się wydawać, prosty problem, który sprawia mi sporo problemów.
Otóż - mam zdjęcie na telefonie, które chciałbym ustawić jako tapetę głównego ekranu.
W momencie kiedy wybieram foto i mam zamiar ustawić je jako tapetę muszę wybrać odpowiednią część obrazka, która będzie służyła jako tapeta właśnie. W efekcie obrazek wychodzi zniekształcony.
Wie ktoś może w jaki sposób ustawić tapetę, aby całe zdjęcie nią było, a nie tylko wybrany fragment. Zawczasu piszę, że rozdzielczość zdjęcia jest taka jaka w Galaxy powinna być - 480x320. W czym tkwi problem?

24.05.2013 18:22
2
odpowiedz
Xousrun_NPC
23
Generał

To zaznaczenie, ktore ci sie pojawia na zdjeciu, musisz palcami rozciagnac maksymalnie, jak tylko sie da. Wzdluz i wszerz. I potem zatwierdzic.

24.05.2013 18:30
3
odpowiedz
zanonimizowany883256
6
Centurion

Problem tkwi w tym że przygotowałeś tapetę pod rozdzielczość ekranu a Android bynajmniej tak nie działa. Android dla trybu pionowego korzysta z tapety poziomej, którą "rozkłada" na wszystkie dostępne pulpity i przewija ją stale między bocznymi krawędziami zgodnie z ruchem pulpitów. Tworzy to iluzję swoistej głębi trzeciego wymiaru. Porządniejsze launchery mają opcje kontroli tego. W celu ustawienia pionowej tapety statycznej można też posłużyć się aplikacją typu Wallpaper Wizardrii lub podobną. Jest to jednak pewnego rodzaju cofanie się.

Forum Mobile
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl