Problem z systemem - kodeki
Zainstalowałem kodeki do Windows Media Player na Win 7 64-bit i to był błąd...
Usunąłem kodeki i Windows Media Player. Usunąłem wszystkie pliki w Program Files, userapp, wyczyściłem CCleanerem, ale nic to nie dało. Podobno podmienia oryginalne kodeki. Jak wrócić do normalności? Skąd wziąć oryginalne kodeki, i czy da się tak w ogóle?
To ktoś jeszcze w 2016 roku instaluje jakiekolwiek kodeki do odtwarzania filmów, gdy niemalże każdy odtwarzacz wideo na rynku ma już je wbudowane? Powodzenia życzę w czyszczeniu tego śmiecia.
To w sumie zrobiłem w zeszłym roku i nie wiem jak to wyczyścić...
Czyli co zainstalowales? jakies prawdziwe kodeki to podaj ich nazwe czy zlosliwy soft, ktory twierdzil, ze jest kodekiem?
Jakie masz objawy, ktore chcesz usunac? Wg neta w windowsie 7 domyslnie jest wersja 12 a tu poradnik jak wylaczyc lub zresetowac ustawienia.(w odpowiednim miejscu wylaczasz zaznaczenie, a najlepiej po resecie wlaczasz z powrotem)
http://www.pcworld.pl/news/366279/Windows.7.deinstalacja.Windows.Media.Player.12.html
ewentualnie uzj vlc(innych z wbudowanymi kodekami nie znam), bo on nie patrzy na co masz w systemie.
Zainstalowałem normalne kodeki, K-Lite Codec Pack i przez to renderowane filmy, nawet w formatach, gdzie film powinien ważyć dużo, waży śmiesznie mało. Także K-Lite Codec Pack coś mi namieszał w systemie.