Witam
Mam dość irytujący problem z moim laptopem (Acer emachines g730g). Otóż w tym roku już zrobiłem chyba z 3 formaty ponieważ system (Win 7) po jakimś czasie od formatu zaczyna być nie stabilny i wieszać się. Dotyczy to szczególnie przeglądarek (Chrome i Firefox) ale też funkcji Windowsa i programów. System co jakiś czas łapie chwilowe zwiechy tak, że aplikacja "Nie odpowiada" i po chwili zaczyna działać normalnie, ale znów za chwilę łapie zwieche i tak w kółko. Jest to strasznie irytujące i nie raz trzeba po prostu wyłączyć laptop guzikiem co doprowadza w końcu do uszkodzenia systemu. Wtedy podczas uruchamiania pojawia się bluescreen i lapek się resetuje. Czasami pomaga automatyczna naprawa, a nie raz właśnie trzeba system stawiać od nowa. Wczoraj zainstalowałem świeżego Win 7 i już od początku zaczął być nie stabilny. Dodam, że nie mam prawie żadnych programów zainstalowanych oprócz przeglądarki i pakietu biurowego OpenOffice. Antywirusa też nie instaluje nigdy ponieważ potrafi zamulić komputer. Może to mój błąd i dostają się jakieś wirusy? Myślałem też, że dysk twardy jest już na wykończeniu i dlatego lapek co chwile musi "mielić" dane. Pomóżcie :)
Aha i w przeglądarkach często wtyczka Flash "ulega awarii".
Bo to wygląda na padający dysk. Odpalałeś np. hd tune, żeby sprawdzić kondycje twardziela?