Problem z słuchwkami

Forum Komputery
Odpowiedz
17.08.2011 18:28
Captain®™
1
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Problem z słuchwkami

Witam
Mam problem. Posiadam zestaw głośników Logitech Z-5500 + Xonar D2x. Kupione zostały słuchawki Tracer Shaggy. I teraz właśnie powstaje przeszkoda, jak podłączyć te oto słuchawki aby działały one razem z mikrofonem? Podłączam pod panel, tam gdzie są dwa wejścia to idą tylko słuchawki oprócz mikrofonu. Jak zrobić aby działało to i to?

17.08.2011 18:37
👍
2
odpowiedz
Primus_Deicio_NPC
35
Konsul

Ale na jakim panelu? Tych głośników? Jeśli tak to mogę Ci powiedzieć, że do głośników mike'a nie podłączysz. Musisz albo przełożyć i kabel od słuchawek i kabel od mike'a na tylny (albo przedni, zależy czy masz te gniazda na nim) panel w obudowie. I wtedy powinien być gicior...

17.08.2011 18:41
Captain®™
3
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

A możesz trochę jaśniej? ;D

17.08.2011 18:50
Captain®™
4
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

I zapomniałem dodać, że słuchawki są podłączone przez wyjście Coax. Nie wiem czy to coś zmienia, lecz może się przydać.

17.08.2011 18:55
5
odpowiedz
Paentor_NPC
30
Legend

podłączasz mikrofon pod wyjście głośników ?

17.08.2011 18:57
6
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

To masz jakieś nietypowe słuchawki, skoro są podłączone przez gniazdo coax:
http://www.cabletypes.info/wp-content/uploads/Coaxial-cable-2.jpg
Mini-jack:
http://www.dipol.com.pl/pict/e3321+.jpg

Jaką masz kartę dźwiękową? Jeżeli Realteka, to sprawdź, czy mikrofon jest widziany przez sterownik.

17.08.2011 19:05
7
odpowiedz
Paentor_NPC
30
Legend

Narmo - coaxial audio
http://www.google.com/search?hl=en&q=coaxial%20audio

mimo wszystko, koleś chyba coś pomylił

17.08.2011 19:11
Captain®™
8
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

1. Napisałem wyraźnie. Karta dźwiękowa ASUS Xonar D2x podłączona poprzez Coax(To co dał Shaybecki) do panelu Logitecha.
2. Mikrofon działa bezpośrednio kiedy podłącza się pod kartę i jest spoko. Lecz chciałbym aby po zakończeniu rozmowy, normalnie można było spowrotem odpalić dźwięk poprzez głośniki, da się? Bo nie widzi mi się, ciągłego wysuwania komputera i odłączania słuchawek.

17.08.2011 19:15
9
odpowiedz
Paentor_NPC
30
Legend

chodzi o to, że jak podłączasz słuchawki, to niema dźwięku głośników ?

zmień w ustawieniach, żeby jednocześnie dźwięk leciał ze słuchawek i głośników - przy podłączaniu z tyłu
lub
zmień ustawienia wejścia na panelu przednim (jeżeli to możliwe) żeby wejście działało na mikrofon (a nie głośnik)

autorze wątku, piszesz nie jasno, ciężko cię zrozumieć co jak kiedy podłączasz

17.08.2011 19:19
Captain®™
10
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Więc tak. Podłączam słuchawki z mikrofonem bezpośrednio pod kartkę dźwiękową - wszystko jest jak należy działa mikrofon i głośniki.
Podłączam słuchawki z mikrofonem pod panel Logitecha, są tam dwa wejścia przeznaczone pod własnie mikrofon i słuchawki, lecz jak podłączę pod ten panel to tylko działają mi słuchawki bez mikrofonu.
Z tym pierwszym wyjściem nie jest do końca spoko z tego powodu, że działa lecz aby wrócić spowrotem do podstawowego odtwarzania dźwięku(przez głośniki) muszę odłączyć słuchawki od karty dźwiękowej. Da się jakoś to obejść czy nie bardzo? Muszę za każdym razem odłączać słuchawki od karty, aby posłuchać muzyki poprzez głośniki?

17.08.2011 19:22
11
odpowiedz
Paentor_NPC
30
Legend

no to tak jak napisałem

tył:
pogrzeb w ustawieniach, aby nie wyciszało głośników po podłączeniu słuchawek

panel:
albo masz coś źle podłączone, albo masz namieszane w ustawieniach wejścia mikrofonu

17.08.2011 19:39
PrzemoDZ
12
odpowiedz
PrzemoDZ
146
Legend

Podłączam słuchawki z mikrofonem pod panel Logitecha, są tam dwa wejścia przeznaczone pod własnie mikrofon i słuchawki

Co? Przecież tam nie ma żadnego wejścia na mikrofon, tylko line-in.

W jaki niby sposób dźwięk zbierany przez mikrofon i kierowany na głośniki miał by zostać dostarczony do komputera?

Z komputera wypuszczasz dźwięk cyfrowo do głośników (to że przy tej karcie to głupota to inna sprawa). Do panelu głośników możesz podłączyć słuchawki żeby puszczały dźwięk dalej na nie- podłączysz słuchawki do panelu, to przestają grać głośniki- tego nie zmienisz, bo i nie ma sensu zmieniać.

Mikrofon podłączasz na stałe do dźwiękówki, bo tam jest jego miejsce.

17.08.2011 20:18
Captain®™
👍
13
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Sprawa rozwiązana. Słuchawki są podłączone pod kartę dźwiękową i normalnie kiedy chcę używać słuchawek i mikrofonu to ustawiam format w sterownikach na PCM, a kiedy z głośników to na Dolby Digital.

Dziękuję bardzo za chęci.

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl