Problem z shutdown i psshutdown

Forum Komputery
Odpowiedz
15.09.2011 17:28
RPRT07
1
odpowiedz
RPRT07
51
Maximum Impact

Problem z shutdown i psshutdown

Standardowo gdy wpisuje w cmd.exe

shutdown -s -m \\nazwa_komputera

To otrzymuje komunikat odmowa dostępu <5>

Antywirus wyłączony, zapora również. Próbowałem na systemach XP Home i siódemce Home x64, w jedną i drugą stronę ten sam komunikat wyskakuje.

Na necie znalazłem programik psshutdown, programik zainstalowany i gdy wpisuje psshutdown \\nazwa_komputera -k

To otrzymuje komunikat:

Make sure that the default admins share is enabled on rprt07. if rprt07 is already performing a shutdown operation you must abort it before issuing a different command.

Ten komunikat otrzymuje w obu komputerach, jestem administratorem na obydwóch maszynach.

więc próbowałem takiej kombinacji

psshutdown \\nazwa_komputera -u nazwa_konta -k

jak prosił o hasło to robiłem enter, gdyż hasła nie mam i ten sam komunikat wyskakiwał:

Make sure that the default admins share is enabled on rprt07. if rprt07 is already performing a shutdown operation you must abort it before issuing a different command.

Proszę o pomoc

15.09.2011 17:39
2
odpowiedz
Aureliusz_NPC
87
Legend

Załóż hasło i wtedy próbuj. Użytkownicy bez haseł często mają mocno ograniczone możliwości w sieci.

15.09.2011 17:47
RPRT07
3
odpowiedz
RPRT07
51
Maximum Impact

Zapisałem dopisać, że już próbowałem i również nie działa, dostaje ciągle ten sam komunikat

Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl