Problem z ponownym włączeniem komputera

Forum Komputery
Odpowiedz
21.08.2011 14:48
1
odpowiedz
Haski-un_NPC
31
Konsul

Problem z ponownym włączeniem komputera

Witam,
mam problem ponieważ komputer nie che się ponownie włączyć, ale zacznę wszystko od początku.
Moja siostra, gdy przyjechała do mnie w odwiedziny przywiozła ze sobą zdjęcie.
Zdjęcia te były na Pendrivie ( z WBK ) i na przeniesionej pamięci firmy " hama " , wiem nie są to markowe produkty tego typu sprzętu. No i zaczęło się tak gdy włożyła pendriva do portu USB i chciała otworzyc folder chcąc pokazać nam te zdjęcia o których wcześniej wspomniałem. Komputer sam się wyłączył, więc chciała podłączyć ten dysk i z nim było tak samo. Potem zaczęło się jakieś aktualizowanie sprzętu czy coś i wyświetlił się jej na monitorze komunikat w którego treści było napisane by włączyć ponownie komputer, więc tak uczyniła. No i własnie przechodząc do sedna problemu komputer ponownie włączyć się nie chce, a dokładnie wygląda to tak ze ładuje się ładuje a gdy powinien się już włączyć przez chwile pojawia się czarny ekran a za chwile, dosłownie na 1s. pojawia się na ekranie jakiś niebieski komunikat co mi wygląda na błąd systemu bodajże no i komputer znów się ładuje i ładuje, no i tak w kółko
UWAGA!!! Ja samej sytuacji nie byłem świadkiem, to jest opis całej sytuacji opowiedziany prze moja siostrę.
Z góry dziękuje za jakakolwiek pomoc.

21.08.2011 16:31
redan
2
odpowiedz
redan
29
Brodaty Wiking

spróbować uruchomić system w trybie awaryjnym (przytrzymać F8 po ekranie POST - startowym z biosu gdzie pokazuje pamięć, napędy itp) jak się uruchomi przeczytać kod błędu i sprawdzić co może być przyczyną jego wystąpienia. w menażerze urządzeń sprawdzić czy nie występują ostrzeżenia (żółte znaczki) i błędy (czerwone znaczki). jeśli takie występują spróbować ponownie zainstalować/zaktualizować sterowniki bo to one prawdopodobnie są przyczyną problemów.

PS co to za system?

21.08.2011 16:37
3
odpowiedz
Haski-un_NPC
31
Konsul

System to XP
Ale nawet tryb awaryjny nie chce się poprawnie włączyć, ponieważ czekam i czekam i nadal to samo.

21.08.2011 17:14
4
odpowiedz
mirencjum
66
Legend
Forum Forum Komputery
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl