Witam,
Kupiłem pada do PC. Skalibrowałem go i gałki analogowe działają tak jakby do połowy. Czyli gdzieś w połowie maksymalnego wychyłu gałki komputer pokazuje że jest wychylona maksymalnie. Da się coś z tym zrobić czy to wina pada, a może tak ma być, bo na padach się nie znam?
Jak jest połowa wychyłu to ma być połowa.
A jakiego pada kupiłeś? Podaj markę?
Bezprzewodowy Speedlink xeox pro analog gamepad i jeszcze mam stary pad Apollo GP-3070 i na nim jest ten sam problem.
Spróbuj ustawić na wersje kompatybilna z ps3 i sciągnij DS3Tool wykryje ci jako pada od ps3 , zmieni i ustawi wszystko i jeszcze bedziesz mial wykrywamego jako orginał od xboxa :)
Uważaj na ten adapter bo jest strasznie lichy mi się rozpadł po 2 miesiącach tak sam z siebie :)
A wszystkie sterowniki ze strony glownej sciągnełeś ? i na dobrego pada bo ich jest kilka rodzajow
TO niestety juz nie wiem gdzie tkwi problem , ale jak ten pad jest zepsuty , to oddaj go póki możesz , w media expercie orginalny pad od xboxa 360 na kabel 99 zł . A Speedlink to firma najgorsza , czekam 2 tygodnie na emaila od nich . A technika wykonania tego pada i adaptera to smiech na sali
Najlepsze pady pod PC to z firmy Logitech oraz Microsoftowy pad od X360. Ja do PC używam tego od Microsoftu i zero problemów.