Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: problem z odpaleniem komputera

27.09.2015 15:05
1
zanonimizowany757392
41
Konsul

problem z odpaleniem komputera

Witam mam dość spory problem otóż z początku gdy włączałem komputer na monitorze miałem tylko czarny ekran i chodził tylko zasilacz oraz wiatraczek od radiatora. Po zdiagnozowaniu problemu jakim była płyta główna i procesor wymieniłem na zastępczy model (zarówno procesor jak i płytę główną), jednak pojawił się inny problem otóż komputer restartuję się automatycznie w trakcie gdy wyskakuję LOGO Windowsa. Próbowałem odpalić przez jakąkolwiek opcję w menu "zaawansowane opcje rozruchu" (F8 przy starcie komputera), lecz nadal dzieję się to samo czyli restart przy LOGO Windowsa.
Czy wiecie jaki jest tego problem ??? I co mogę zrobić aby komputer znów normalnie funkcjonował ???

27.09.2015 15:08
Tal_Rascha
2
odpowiedz
Tal_Rascha
217
Never Fade Away

Premium VIP

Jaki Windows? Czasem po wymianie plyty glownej system wstanie a czasem nie. Mi pare lat temy Win 7 bez problemu ruszyl po wymianie plyty glownej i procka z amd na intel ale nie jest to regula.

27.09.2015 15:18
3
odpowiedz
zanonimizowany757392
41
Konsul

Windows 7 Ultimate 64bit

27.09.2015 19:29
4
odpowiedz
Zgred
219
WREDNY

Jeśli płyta główna jest na innym chipsecie, niż poprzednia (o różnicy w procesorze nie wspomnę), to windows nie wstanie.
Możesz spróbować w trybie awaryjnym zainstalować sterowniki do płyty głównej, ale jeśli to nie pomoże, to czekać Cię może ponowna instalacja windowsa.

27.09.2015 20:18
5
odpowiedz
MajorLord
1
Junior

Tak jak mówi Zgred. Musisz przeinstalować sterowniki od chipsetu które pobierzesz ze strony producenta lub w kartonie powinieneś mieć płytę. Jeśli już się bawisz w wymiany części to pamiętaj również o wymienieniu pasty termo przewodzącej na karcie graficznej. ;)

04.10.2015 15:02
6
odpowiedz
zanonimizowany757392
41
Konsul

Witam cały czas nie mogę uporać się z tym problemem !!! Zrobiłem formata dysku i wgrałem system na nowo, następnie przerzuciłem pliki z starego systemu i wszystko było w porządku do tego momentu. Problem pojawił się po tym jak podłączyłem resztę moich dysków do komputera, wtedy to komputer znów zaczął się restartować !!! Więc odłączyłem zbędne dyski i zostawiłem tylko ten z systemem, ale nawet teraz, gdy mam tylko systemowy dysk komputer się restartuję (nie wiem dlaczego się teraz restartuję jak ten sam dysk przed podłączeniem działał normalnie) !!!
Od razu mówię że aktualnie system mam na dysku ATA (wcześniej miałem na dysku SATA ale też nie mogłem odpalić komputera)
Co mam zrobić !!! Proszę was o pomoc, bo to przekracza moje zdolności.

04.10.2015 15:54
😍
7
odpowiedz
kalfior1457889
2
Centurion

Jaka nie możesz zrobić to daj do informatyka w łapę mu dasz kasę i gites bo co innego zrobisz.

Forum: problem z odpaleniem komputera