Problem z odpaleniem gry emulowanej na PSX - Medal Of Honor (1999) i Underground (2000)

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
12.11.2014 19:23
1
odpowiedz
kacper987204
36
Centurion

Problem z odpaleniem gry emulowanej na PSX - Medal Of Honor (1999) i Underground (2000)

Witam
Mam problem odnośnie gier Medal Of Honor z 1999 i dodatek Underground z roku 2000. Mianowicie , problem polega na tym , iż na tej stronie [link] znalazłem obydwie gry emulowane.
1 - W zawartości instalki jest: dane gry , dane emulatora , sam plik exe emulatora , plik fer.exe czyli plik odpalający grę przez wiersz polecenia
Oczywiście , super , że znalazłem tą grę , Electronic Arts nie postarało się o wydanie na PC
2 - gra NIE odpala się tak , żeby móc było ustawiać ręcznie (czyli ładujemy obraz ISO i gra nam się odpala , tylko wiersz polecenia i automatycznie czarne tło...i gra działa
3 - Owszem , gra działa , ale gdy zagram po zainstalowaniu , powiedzmy 1 godzinkę (zdarzyło mi się w 1h dojść do 3 misji) , zapisuję grę....
4 - po zrobieniu przerwy przykładowo paru-godzinnej czy np. 2 dniowej nie mogę jej ponownie odpalić tylko pojawia się na sekundę wiersz polecenia tak jakby miałaby się odpalić a nie może....
5 - próbowałem przeinstalować system windows 7 64-bit , jest to samo....
6 - gdy przeinstalowywałem gry to jest to samo , RAZ zagram , a za drugim nie chce się odpalić...
7 - tryb zgodności nie daje rady
8 - mam świeżo przeinstalowany system z zaktualizowanymi sterownikami
9 - już po raz czwarty ściągam instalki i jest to samo...
10 - mimo , iż ściągnąłem grę po raz pierwszy w maju to gra działała 3 tygodnie i doszedłem max do 4 misji , a nawet dalej
11 - z innymi grami było to samo , lecz pomagało tylko przeinstalowanie systemu...ale tutaj?...Nie wiem...

Proszę o pomoc!

12.11.2014 19:45
yasiu
2
odpowiedz
yasiu
199
Legend

Przede wszystkim uruchom sam wiersz poleceń, przejdź do folderu z grą, uruchom exe o którym piszesz i zobacz, jakie komunikaty się wyświetlą. Poza tym większość emulatorów gdzieś zapisuje logi gdzie poczytasz o błędach. Na pewno najmniej efektywnym sposobem jest reinstalacja systemu.

12.11.2014 20:04
3
odpowiedz
kacper987204
36
Centurion

To samo...przez chwilę , pojawia się wiersz polecenia , gdzie w nim jest napisane:
A - plik , przez która jest odpalana gra
B - nazwa gry
C - wersja gry 1.00
D - i miejsce gdzie się to znajduje
E - napisane również jest <log in> na chwilkę i znika
następnie wiersz polecenia znika po chwili , i żeby coś odczytać muszę parę razy klikać na ikonkę...
Dzięki , za odp... , ale spróbuję , porozmawiać ze znajomymi , oraz naprawić lub przywrócić system ... zobaczę , no ale nie wierzę , żeby gra chodząca 2-3 tygodnie przestała działać.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl