Problem z nowym komputerem. Prosze o pilną pomoc
Dzisiaj przysłali mi nowy komputer, to specyfikacja
Komputer: INTEL CORE i5-2500 - 3.30 GHz BOX, s-1155 (x 1) 4120 zl
Procesor INTEL CORE i5-2500 - 3.30 GHz BOX, s-1155 ( BX80623I52500 ) (x 1) 795 zl
Pamięć DDR3 KINGSTON - 8 GB / 1333 (2x 4 GB), CL9 ( KVR1333D3N9K2/8G ) (x 1) 165 zl
Dysk SEAGATE 1 TB, 64 MB, 7200 obr., 3.5", SATA3 - ST1000DM003 (x 1) 399 zl
Grafika PCIex GIGABYTE GF GTX 560 Ti 1024 MB DDR5, 256 bit, DVI, HDMI - GV-N560UD-1GI (x 1) 829 zl
Nagrywarka ASUS DRW-24B3ST- 24x DVDRW DL, SATA, BOX, czarna (x 1) 82 zl
Gło¶niki LOGITECH LS21 - 2.1, 6W, czarne ( 980-000056 ) (x 1) 84 zl
Zasilacz XFX P1-550S-XXB9 - 550 W (x 1) 255 zl
Obudowa COOLER MASTER ELITE RC-332 - ATX, bez zasilacza, czarno-srebrna ( RC-332-KKN1-GP ) (x 1) 139 zl
Klawiatura A4Tech KD-126-1 - przewodowa, pod¶wietlenie, USB, czarna (x 1) 65 zl
Mysz A4Tech X-710 XGame OSCAR Extra Fire - optyczna, przewodowa, USB, czarna (x 1) 55 zl
Wentylator SILENTIUMPC Sigma EVO - 120 mm, 28 dB, 800/1300 obr/min, czarny ( SPC057 ) (x 1) 23 zl
Program MICROSOFT Windows 7 Home Premium PL SP1 OEM - 64 bit ( GFC-02062 ) (x 1) 349 zl
Panel LCD BENQ GL941M - 19", 5 ms, 12 mln:1, 250 cd/m2, DVI, gło¶niki, LED, czarny ( 9H.L5PLA.TBE ) (x 1) 399 zl
Płyta główna ASUS P8H67 R3.0 - ATX, H67-B3, 4x DDR3, 2x PCI-E 16x, RAID, S-1155 (x 1) 335 zl
Listwa ACAR P7 - 7 gniazd, 3 m, czarna (x 1) 35 zl
Czytnik kart 4WORLD 05847 - 3.5", CR, 1x USB 2.0, czarny (x 1) 16 zl
Program antywirusowy ESET NOD32 AntiVirus 5.0 PL Upgrade - 1 users, 2 lata ( NOD32-1/24U ) (x 1) 95 zl
Transport/Płatność: Przesyłka DPD / Za pobraniem
Zaraz po uruchomieniu na ekranie pojawiły sie kolorowe, głównie czerwone paski. Ma ktoś pomysł co jest nie tak? Windowsa i wszystkie sterowniki instalował sklep, dostałem peceta gotowego do podłączenia a tu taki zonk Dzwoniłem i napisałem maila do sklepu, ale dzisiaj już nie pracują. Prosze Was o jakieś porady, może to jakaś pierdoła ale informatyk ze mnie żaden
Na zdjęciu nic nie widać. Spróbuj podłączyć do innego monitora/inny kabel do monitora.
Na screenie nic nie widać, więc winny może być monitor, albo kabel. Karta w sumie też, ale to trochę mniej prawdopodobne (było by coś widać na screenie).
Podpiąłem stary monitor i caly czas to samo. Ale mam założoną przejściowke do monitora od strony PC
Wydaje mi sie że to może byc ta cholerna przejściówka. Z monitora wychodzi kabel DVI-D, ale slot przy obudowie jest troche inny i do zestawu była dołączona do tego przejściówka. Karta nie może być bo skoro instalowali system w sklepie to by chyba widzieli ze coś jest nie tak. Jutro rano kupie nową, albo cały kabel i zobacze jaki będzie efekt

Kupiłem nowy kabel, jednak przejścióka do karty ma troche inne wejście i musi zostać. Kiedy podłączyłem nowy monitor na samym kablu do starego peceta było OK. Martwi mnie tez jedna kwestia - nie moge wejść w panel NVIDIA, pojawia sie komunikat że MONITOR NIE JEST PODŁĄCZONY DO KARTY NVIDIA a w menedżerze urządzeń wyskakuje błąd karty! Przypominam że to NOWY komputer!! Zameszcze zrzuty ekranu i może będzie ktoś wiedział o co chodzi bo ja nie mam już pojęcia

2

3

4

Jest problem ze sterownikami. Zainstaluj sterowniki do swojej karty i systemu:
http://www.nvidia.pl/Download/indexsg.aspx?lang=pl
Sprawdź czy karta jest właściwie podłączona. Ja mam GTX 560ti i karta jest podłączana dwoma wtykami. Sprawdź jej mocowanie, dociśnij.
Możesz też zobaczyć, czy te czerwone pasy pojawiają się po uruchomieniu komputera w trybie awaryjnym. Przy uruchamianiu komputera naciskaj klawisz F-8
Sterowniki były instalowane w sklepie, tylko że były z 2010 roku. Aktualizowałem je automatycznie, więc teraz jest najnowasza wersja z marca 2012. Powiem wam, że nie chce za bardzo grzebać przy nim, bo każda część jest na gwarancji. Później powiedzą że zdejmowałem obudowe i zrzucą wine na mnie. Przesłałem im na maila wszystkie zrzuty, opisałem problem, zrobiłem tez zdjęcie monitora z tymi krechami i zobacze jaka bedzie ich odpowiedź.
Odpal np Ubuntu z LiveCD i zobacz czy też będziesz miał te paski. Jeżeli tak to problem jest sprzętowy, jeżeli nie to masz zapewne złe sterowniki. Raczej stawiam na to pierwsze.
Inna sprawa, że w zyciu bym sie nie zdecydował na transport kurierem już złożonego komputera. Obecne części swoje ważą, i wystarczy że raz w sortowni ktoś rzuci/upuści paczkę z wysokości pół metra i wystarczy żeby doszło do uszkodzenia.
W sumie był dobrze zabezpieczony, gdybym miał wybór kupiłbym na miejscu ale w okolicy nie ma dobrego sklepu ze sprzętem
Tak. Pojawiają sie zaraz po tych czarnych ekranach biosu i logo windowsa. Pózniej jest ekran z logiem asusa (płyta główna) i od tego momentu sie zaczyna. Do tego przy uruchomianiu komputera po wcześniejszym normalnym zamknięciu pojawia się błąd systemu windows o niepoprawnym zamknięciu sytemu.
Przeglądam internet i jest OK, ale wszystkie obrazki, reklamy, filmy, itp są całe w czerwonych paskach.
Acha - pojawiają sie jeszcze dwa komunikaty podczas włączania - INPUT DVI i NO SIGNAL DETECTED
I niewiem czy to ważne ale pierwszy ekran biosu:
SCAN FOR DEVICE i po chwili NO DEVICE!