Problem z niestabilnym łączem

Forum Technologiczne
Odpowiedz
13.11.2013 17:47
1
odpowiedz
zanonimizowany769148
28
Pretorianin

Problem z niestabilnym łączem

Witam. Od jakiś 2 tygodni mam mały problem z internetem. Gram sporo w League of Legends, więc potrzebuję niskiego pingu i dotychczas mój internet spełniał wszystkie warunki nawet przy streamowaniu. Jednak od 2 tygodni mój ping ze stabilnego poziomu 40ms skacze od 40 do 120. O streamowaniu nie ma mowy. Internet dostarcza mi lokalna, miastowa sieć. U nich jak zawsze jest "wszystko w porządku", podejrzewam że nie mają pojęcia co to jest ping. Robiłem różne testy, między innymi sprawdzałem w cmd komendą "ping www.google.pl -t". I faktycznie, test łącza wygląda mniej więcej tak : 40ms, 40ms, 40ms, 90ms, 40ms, 170ms, 40ms. Od kilku lat korzystam z internetu od tego dostawcy i nigdy nie miałem podobnych problemów. Może ktoś obeznany powiedzieć mi w czym tkwi problem? Może modem? Może faktycznie dostawca nie jest w tym przypadku winny, w co jednak wątpię. Proszę o pomoc. Dzięki
PS. Aha, zapomniałem. Internet jest dostarczany do pc przewodowo.
PS2. Jeszcze jedno, korzystam z: Motorola SB5101 oraz TP-LINK TL-WR542G.

Forum Forum Technologiczne
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl