Monitor mi normalnie działa ale kiedy włączam grę np: (rainbow six siege) to mi pokazuję taką wiadomość: "d-sub out of range 67.6 khz/60hz" kiedy odłączam drugi monitor to mój główny (LG) pokazuję ten sam błąd
monitor1: LG 19M38A-B, 1366 × 768, wejściówka VGA
monitor2 : Samsung SyncMaster 920N
karta graficzna: Radeon 560 Series
problem zaczął się dziać bo zmianie karty graficznej w komputerze.
nie pamiętam, ale za jakiś czas mogę zajrzeć do środka i zobaczyć hardware
Ciekawi mnie twoj proces myslowy prowadzacy o komunikacie monitora z zasilaczem. Mozesz rozwinac ?
Wymienilem karte graficzna na mocniejsza i zaczely swiatla gasnac. Wymienilem zasilacz na mocniejszy, to przestalo.
Nie ustawiles wyzszego odswiezania niz obsluguje twoj monitor? Ten komunikat mowi, ze jest ustawione za wysokie odswiezanie monitora. Czasem nie zrobiles jakies wlasnej rozdzielczosci w ustawieniach karty z wyzszym odswiezaniem?
bardzo możliwe ale nie wiem na jakie zmienić
aktualne ustawienia:
1366x768
60Hz
wysłałem tutaj screenshot z ustawień aktalnych (aktualne są na niebiesko)
maciell to chyba jeszcze troche bo zlozone procesy myslowe wymagaja czasu...
Sprobuj uruchomic gre w oknie. Refresh rate powinien byc jak na pulpicie.
uruchomiłem grę tylko jak mi się pojawia komunikat o błędzie to lewy monitor (główny o którym mowa) przestaje działać, w sensie że kiedy coś jest na lewym monitorze to można powiedzieć że nie istnieje (aplikację nie wydają dźwięków itp) ale prawy monitor działa
wydaję mi się że po prostu muszę jakoś zmienić ALBO ustawienia monitora ALBO gry ale nie mogę zmieniać ustawień gry bo nie widzę lewego ekranu (na którym jest gra)
nie wiem czy to coś zmieni powiedzenie tego ale minecraft działa, lecz rainbow six siege, cs:go i rocket league już nie
W Rainbow 6 to ze 20 lat nie gralem... Zabierz grze gamesettigns.ini powinna sie uruchomic w domyslnych ustawieniach. Moze domyslne beda pomyslne...
nie znalazłem w plikach gry takiego czegoś jak "gamesttings.ini"
No to zmien i zobacz.
Ja bym caly plik przezucil gdzie indziej. Gra powinna wygenerowac nowy, ale mysle ze warto sprobowac z rozdzielczoscia w pierwszej kolejnosci.
dobra zmieniłem ustawienia w .ini na ustawienia monitora i działa ale teraz co zrobić z tym że chcę jeden monitor przeznaczyć na podłączenie do konsoli a jeden do komputera ? a jak mówiłem odłączam jeden drugi przestaje działać, czy może wyłączenie komputera zupełnie i podłączenie wszystkiego jeszcze raz pomogłoby ?
Ja bym sprobowal przelaczyc ustawienie dla wielu monitorow w opcjach windows. Ustaw na mirror, czyli tak, zeby oba ekrany pokazywaly to samo a nie extended desktop.
ResolutionWidth=1280
ResolutionHeight=1024
to mam, moja origalna rozdzialka to : 1366x768
zmienic na nią ?
Cały czas nie działa, odłączyłem drugi monitor i na tym podłączonym do komputera pokazuję się ten sam błąd co ostatnio czyli "D-SUB Out Of Range 67.4 kHz / 60 Hz
https://www.youtube.com/watch?v=9oxUz3weP0Q
Dzwiek wylacz bo jeszcze wewnetrznego krwotoku sie nawabisz...
Dobra zupełnie szczerze to męczę się z tymi monitorami od kilku tygodni więc po prostu kupuję sobie nowy monitor za 50zł do konsoli i tyle. (film u góry nie działał u mnie)
problem rozwiązany i może być zamknięty, dzięki wszystkim