Oddałem do serwisu lepka został wymieniony dysk twardy i system operacyjny został przeinstalowany, jest weekend nie mogę się dodzwonić na ich infolinie a po włączeniu komputera pojawia mi się ekran który jest na zdjęciu. Co mam zrobić ?
Niestety ci nie pomoge bo nie ma żadnego zdjęcia
już jest musialem zmniejszyc zdjecie
nie zainstalowali ci systemu Windows, reklamuj jeszcze raz ALBO odzyskaj sam z płytek do odzyskiwania które oczywiście utworzyłeś zaraz po kupnie laptopa
te panowie ci nie zainstalowali Windowsa
Ok, wielkie dzięki za informacje :)
Dokładnie tak jak koledzy wyżej stwierdzili:
Nie został wgrany Windows. Jeśli masz płytkę z systemem to możesz zainstalować samemu, ale Lenovo nie daję płytek Recovery umieszcza na dysku, a po drugie nie wiadomo gdzie są Twoje dane(o ile jakiekolwiek były odzyskane).
Więc musisz czekać do poniedziałku i wyjaśnić z ludźmi, którzy tam grzebali.
To autoryzowany serwis Lenovo i naprawa na gwarancji?
praktycznie żadne producent laptopów dla ludzi zwykłych nie daje recovery, co innego laptopy dla firm ;)
lenovo powinno mu naprawić w tydzień, ale z taką pomyłką się akurat nie spotkałem, sam z miesiąc temu miałem dokładnie taki sam problem - dysk całkowicie padł, ale wymienili w tydzień i windows 7 przeinstalowany był jak miał być, po tym wydarzeniu dopiero zrobiłem wspomniane płytki recovery, mądry polak po szkodzie jak mówią, tak czy inaczej polecam kupić z 10 płytek dvd i ponagrywać przynajmniej dwa razy te płytki dla pewności jak już całą sytuację wyjaśnisz oczywiście i będziesz miał z czego je zrobić ;)
Ja tak samo pececie ;)