Mam taki problem, gdy gram w jakąś grę np. World of Tanks po chwili słychać pyknięcie z komputera i mi się gra zawiesza, po 2 minutach się odwiesza i znowu po chwili się zawiesza, i tak w kółko. Tak dzieje się też w innych grach, więc to jest problem systemu.
Dodam że czasem gdy gra mi się zwiesi wyskakuje Blue Screen. oraz gdy poruszam lekko kablami w środku to musze wyciągnąć i włożyć jeszcze raz kabel od dysku bo nie chce windowsa czytać.
Z instalacją Windowsa są niezłe jaja,gdy instaluje go, wyskakują jakieś błędy. Żeby na tym dysku go zainstalować, musze iść do brata podłączyć dysk do jego kompa, zainstalować win na jednej partycji, wtedy wracam do siebie i na moim kompie wtedy ten win nie działa bo gdy się pokazuje logo windowsa, ładuje się do połowy i się logo zawiesza , no i wtedy komp sie resetuje, więc musze wtedy zainstalować win na swoim kompie na drugiej partycji i wtedy dopiero działa poprawnie. Sądze że dysk jest zepsuty ale brat mówi że to nie dysk tylko płyta główna bo dysk działa normalnie na jego komputerze.
Wiem że się bezsensownie rozpisałem, ale chciałem wam napisać jak najwięcej o tej sytuacji żebyście mieli dużo informacji dotyczących tego problemu. Mam nadzieję że ktoś mi pomoże Pozdrawiam
System:
Windows 7 Ultimate 32bit
Procesor: AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800GT 512mb
Ram: 4GB
Chipset: AMD 780G Model: 760GM E51 (MS-7596)
Dysk: WDC WD6400AAKS-65Z7B0 ATA Device 640GB
W połowie wyskoczył mi błąd
http://iv.pl/images/32295221111677423321.png
http://iv.pl/images/26952899691012947822.png
gdyby to miało w czymś pomóc wyskoczył mi blue screen w którym był problem z Ntfs.sys
pewnie coś z systemem plików lub partycjami o ile takie posiadasz. Spróbuj sformatować cały dysk i utworzyć na nową partycję
Pousuwaj wszystkie partycje, stwórz nowe i poformatuj je. Wtedy zainstaluj od nowa system.
Patrzac na wyniki tego dysku przypomina mi sie skecz o Martwej Papudze...
p.s.
dysk ewidentnie do wymiany.
dobra panowie, zrobiłem formata i nowe partycje, narazie działa ale wiem że za kilka miesięcy na 100% znowu się zkiepści, więc prędzej czy później bede musiał kupić nowy dysk. Dzięki za wszelką pomoc.